Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Omstreden miljonair Sanderink geschorst als topman Strukton en Oranjewoud

Door onze nieuwsredactie

Gerard Sanderink is per direct geschorst als topman van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud. Sanderink kan geen beslissingen meer nemen namens de genoemde ondernemingen, aldus een verklaring.

De raad van commissarissen neemt de leiding over van Sanderink. De beslissing is genomen "na een periode van incidenten rond de heer Sanderink", aldus het persbericht.

"De raad van commissarissen zal leunen op het vakmanschap, de kennis en de voortdurende inzet van het management en de medewerkers van de bedrijven."

Sanderink komt al langer in het nieuws door privéconflicten die in het openbaar worden uitgevochten. Eerder moest hij daardoor al vertrekken als hoogste bestuurder van het door hem opgerichte IT-bedrijf Centric, zo besloot de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam in november vorig jaar.

In september werd bekend dat Sanderink samen met oud-directieleden van Strukton verdacht wordt van omkoping in Saoedi-Arabië.

Daarnaast heeft Sanderink ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten. Hij verbrak zijn relatie met haar voor Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een juridische strijd uit met Van Egten.

Lees meer over:

Economie strukton