Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

OM waarschuwde Erasmus MC voor 'psychotisch gedrag' en veroordelingen L.

Onderzoek van de politie aan het Heiman Dullaertplein

In een mail aan het Erasmus MC in Rotterdam waarschuwde het Openbaar Ministerie voor de vermeende Erasmus-schutter Fouad L. Niet alleen zijn veroordeling voor dierenmishandeling, maar ook zijn "zorgwekkend gedrag" kwam in de mail ter sprake. L. zou "halfnaakt in de tuin op een stapel bladeren" liggen, hard schreeuwen en lachen en "psychotisch gedrag" vertonen.

Tijdens een doorzoeking van zijn telefoon vond het OM beelden waarop mensen "met messteken om het leven" worden gebracht, net als nazistische en rechts-extremistische afbeeldingen. In een politieverhoor vertelde hij dat hij een alcoholverslaving en depressies heeft, aldus het OM in de mail.

"Ik ga ervan uit dat dit bijdraagt aan uw beslissing of betrokkene in aanmerking komt voor het basisartsdiploma", zo besluit het OM de mail, die tussen januari en mei van dit jaar is verstuurd.

Het OM bevestigt tegenover de NOS de authenticiteit van de mail, die door L. zelf op het anonieme webforum 4Chan is gepost. "Ze waren boos dat ik ermee weg kwam", schrijft hij over aantijgingen van dierenmishandeling, waarvoor hij deels werd vrijgesproken.

Bekijk een overzicht van de gebeurtenissen in Rotterdam van gisteren:

Of L. zou hebben gehandeld uit boosheid tegenover zijn opleiding en buurvrouw, die hem zou hebben aangegeven voor dierenmishandeling, is onbekend; de politie onderzoekt dit scenario. In zijn berichten op 4Chan kondigt L. de daad voor zover bekend niet aan, en dreigt hij ook niet met geweld.

L. klaagt op het forum verder over zijn opleiding, die hem zou hebben "gesaboteerd". Docenten zouden hem aan het lijntje hebben gehouden en stiekem hebben gehoopt dat hij zijn examens niet zou halen. Dat komt naar voren uit berichten waarvan de NOS de authenticiteit heeft geverifieerd.

Ook klaagt L. over de buurvrouw die filmde hoe hij een konijn mishandelde "in een dronken roes". Verder stelt hij te zijn ontslagen door zijn werkgever, die het behalen van zijn diploma verplicht stelde.

L. laat overduidelijk zijn boosheid daarover merken. "Je kunt beter werkloos en zonder opleiding blijven", laat hij weten in een "oproep" aan zijn "broeders met asperger", een bepaald type autisme. "De hele wereld haat ons. De dood aan normies", besluit hij. Dat is een term om mensen die zich aan de normen houden te beschrijven.