Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

OM eist in hoger beroep opnieuw zestien jaar cel in grote drugszaak rond Martien R.

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Drugscriminaliteit De ‘godfather van Oss’, Martien R., is in 2021 al tot zestien jaar cel veroordeeld door de rechtbank in Den Bosch. Tegen twaalf medeverdachten, van wie tien directe familieleden, zijn vrijdag celstraffen tot bijna elf jaar geëist.

Het Openbaar Ministerie heeft na een urenlang betoog vrijdag in hoger beroep opnieuw zestien jaar cel geëist tegen Martien R. uit Oss voor het verhandelen van wapens en drugs. Dat meldt persbureau ANP. Zestien jaar is de hoogst mogelijke straf voor de feiten waarvan R. wordt verdacht. Tegen twaalf medeverdachten, van wie tien directe familieleden zijn van Martien R., zijn strafeisen tot tien jaar en acht maanden geëist.

Het OM had het over een familie „die in een wereld leefde met hun eigen regels en zich onaantastbaar waande”. Justitie ziet R., die ook wel de ‘godfather van Oss’ wordt genoemd, als de grote leider van een criminele organisatie die hij samen met zijn familieleden had. Hij werd in november 2019 opgepakt tijdens een politieactie, waarbij ruim vierhonderd agenten een woonwagenkamp in Oss binnenvielen. Dat gebeurde nadat de politie de familie tot dan al anderhalf jaar lang afluisterde en met camera’s had geobserveerd. Vanwege die politiemethode ging R. in hoger beroep tegen zijn veroordeling.

Martien R. werd in 2021 al tot zestien jaar cel veroordeeld door de rechtbank in Den Bosch voor betrokkenheid bij drugshandel in georganiseerd crimineel verband. De rechtbank achtte toen bewezen dat hij de leider was van een criminele groep die tussen 2016 en 2019 ten minste twee grote partijen cocaïne invoerde in de haven van Antwerpen. Op het woonwagenkamp werden bij de inval in 2019 ook grote hoeveelheden harddrugs en wapens gevonden.

Lees ook dit profiel over Martien R.