Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oldenburg bekroont revalidatie na breuk nekwervel met wereldtitel

Foto: ANP

Na de gouden plak voor de vrouwen vierzonder op de WK in Belgrado ging de aandacht vooral uit naar Marloes Oldenburg. Zij brak eind vorig jaar een nekwervel tijdens een vakantie in Oostenrijk en haar toekomst in het roeien was onduidelijk.

“Ik ben extreem gelukkig dat ik nog leef en alles komt echt wel weer terug. Het gaat alleen ontzettend lang duren”, liet ze in oktober optekenen. Minder dan een jaar later bekroonde ze haar herstel met de mondiale titel.

“Dit had ik kort na het ongeluk nooit durven dromen. Vanochtend heb ik nog naar een filmpje gekeken dat ik niet eens op een stoel kon zitten”, zei Oldenburg (35) na het veroveren van de wereldtitel langs de kant van de roeibaan in Belgrado.

“We hebben deze week wel een paar keer stiekem op de kamer gezegd dat we denken wereldkampioen te kunnen worden. Dat was geen vals zelfvertrouwen, blijkt nu. We hebben een dijk van een race gevaren. We zijn stoïcijns gebleven en hebben niet omgekeken en ons plan uitgevoerd.” De andere drie roeisters gaven aan dat de voorbereiding met twijfels omringd was.