Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Occasions: 3 grote zakensedans voor minder dan 20.000 euro

occasions Opel Insignia
(Afbeelding: Opel)

Niet zo lang geleden waren grote middenklassers nog razend populaire zakenauto’s. Dat ze bij de leaserijder uit de gratie zijn, wil niet zeggen dat je er als occasion geen goede koop aan doet. Deze drie opties zijn niet al te duur in gebruik, maar toch rijden ze vorstelijk.

In de jaren negentig reden bijna alle leaserijders in modellen uit het D-segment. Inmiddels zijn de meeste zakelijk gereden auto’s kleiner én van een ander voertuigtype. Zoals in de hele markt zijn het de SUV’s die bij uitstek het populairst zijn.

Drie grote zakensedans voor minder dan 20.000 euro

Ford Mondeo (2015 – 2019)

De Mondeo was vele jaren een bestseller op de zakelijke markt. Het rijcomfort van de grote Ford is nog altijd niet te versmaden. Op kruissnelheid is hij mooi stil, terwijl de D-segmenter stevig, maar zeker niet te hard geveerd is. Ook wat het de binnenruimte aangaat, kom je niets tekort. De hatchback biedt 550 liter bagageruimte.

occasions Ford Mondeo
(Afbeelding: Ford)

Je kunt de Ford krijgen met een 1.0-liter benzinemotor, maar die krachtbron is voor zo’n grote auto net iets te klein. De moderne 1.5 presteert beter en scoort in combinatie met een zestraps automaat zelfs nog een gemiddeld brandstofverbruik van 1 op 12. Bij een autobedrijf in Schiedam vinden we een donkergrijze 1.5 ‘Titanium’ (2016, 82.000 km) voor € 19.745.

Oordeel van de Wegenwacht

Van deze generatie Mondeo kent de Wegenwacht een paar kleine euvels, die vaker voorkomen. Als de alarmknipperlichten niet meer uit willen, zit de schakelaar gewoon klem in het dashboard. Een kleine storing in de automaat maakt, dat het dashboard actief blijft. Na een nachtje is je accu dan leeg. Dat lost de Wegenwacht uiteraard zo voor je op.

4 van de meest onzuinige occasions die in Nederland te koop staan

Opel Insignia (2017 – 2022)

Het moderne uiterlijk van deze Insignia valt bij menigeen in de smaak. Het interieur is behalve fraai ook lekker ruim. De coupé-achtige daklijn bemoeilijkt wel de instap achterin. De bagageruimte is met 490 liter iets kleiner dan die van de andere occasions op deze pagina. De AGR-stoelen strekken tot aanbeveling voor wie vaak lange afstanden rijdt. Die zetels waren ooit optioneel, dus kijk vooral of het tweedehands exemplaar van jouw keuze ze aan boord heeft!

occasions Opel Insignia
(Afbeelding: Opel)

De Opel rijdt prettig, met een verfijnd veercomfort. De kleinste 1.5-liter Turbo is met 140 pk al krachtig genoeg en goed voor een gemiddeld verbruik van 1 op 15. Bij een autobedrijf in Hengelo stuiten we op zo’n 1.5 (165 pk, 2018, 35.000 km) voor € 19.950.

Oordeel van de Wegenwacht

Kwalitatief heeft Opel van deze Insignia een hele goede auto gemaakt. Klachten die eerder de rondte deden over de 1.4-liter motor, komen bij de nieuwere 1,5 niet meer voor. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan, al is het maar een lekke band of een lege accu, maar ook dan helpt de Wegenwacht de onfortuinlijke Opel-rijder graag weer op weg.

Vier Internationale Barbiedag met deze roze occasions

Volkswagen Passat (2014 – 2019)

De Opel en de Ford waren verkrijgbaar als hatchback en sedan, maar de Passat heeft altijd een kont gehad. Desondanks biedt de Passat van dit drietal de grootste bagageruimte, met een inhoud van 586 liter. Van binnen is -ie ook aangenaam ruim, al is de daklijn wat laag. Het volledig digitale dashboard valt naar eigen smaak in te delen.

occasions Volkswagen Passat
(Afbeelding: Volkswagen)

De 1.4-liter benzinemotor is al sterk en soepel genoeg. De Volkswagen is van deze drie middenklassers de duurste in aanschaf. Daarom komen we uit bij een ouder exemplaar. De zwarte 1.4 TSI ‘Highline’ (2018, 92.000 km) die bij een autobedrijf in Zwaag te koop wordt aangeboden, blijft voor de andere occasions op deze pagina echter een geduchte concurrent.

Oordeel van de Wegenwacht

De TSI- en TFSI-motoren verbruiken meer olie dan normaal. Blijven peilen en bijvullen is het devies. Wanneer het oliefilter is dichtgeslibd, heb je waarschijnlijk een servicebeurt te lang uitgesteld. Het is dan noodzakelijk direct de olie te verversen, wil je motorschade voorkomen. Het tankklepje weigert wel eens dienst en moet dan door de Wegenwacht worden geforceerd. Tot slot kan de DSG-automaat ontregeld raken. Wanneer een ‘reset’ niet helpt, is dat de voorbode voor een automaatrevisie.

Occasions: 3 onderscheidende tweedehands auto’s voor 10.000 euro

Ons advies voor de occasions

Een grote middenklasser is een ideale gezins- en gebruiksauto. Een ‘foute’ keuze bestaat in dit geval dan ook niet. Wij zouden in dit geval de voorkeur geven aan de Opel Insignia, vanwege de kwaliteit en de scherpe aanbieding van de voorbeeldauto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Occasions: 3 grote zakensedans voor minder dan 20.000 euro