Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

NU+ | Lezers over wolf in Nederland: 'Zijn genoeg opties om vee te beschermen'

Op ons reactieplatform NUjij kunnen bezoekers over het nieuws discussiëren en de redactie vragen stellen. We krijgen honderdduizenden reacties per week binnen. In deze wekelijkse rubriek zetten we de beste bijdragen en discussies op een rij.

1. Europese Commissie overweegt de wolf minder te beschermen

De wolf is nog streng beschermd, maar daar komt mogelijk verandering in. De Europese Commissie bekijkt namelijk of het nodig is om de soort op bepaalde plekken minder te beschermen.

"Het is sowieso een onzinnige discussie in Nederland, aangezien er überhaupt geen ruimte is voor wolven in een van de dichtst bevolkte landen ter wereld. Natuurbeschermers en dierenliefhebbers buitelen over elkaar heen om het op te nemen voor de wolf, terwijl elke vorm van realisme ontbreekt in hun betoog. Wolven hebben ruimte nodig, die is er niet in Nederland. Nederland is geen land als Duitsland."

"Laten we eindelijk eens ophouden met deze utopie. Wolven vormen een serieus probleem in ons land, dus is regulatie noodzakelijk. Wetgeving vanuit de EU of niet, het is een probleem dat opgelost moet worden. Nederland is geen pretpark waar je wat wolven gewoon maar hun gang kunt laten gaan als een soort attractie. Vrijwel alles in Nederland is gemaakt. We hebben haast geen natuurlijke habitat meer over voor zulke roofdieren die dagelijks grote afstanden afleggen."

"Stop dus met al dat onzinnige wensdenken. De wolf hoort niet meer thuis in een land als Nederland."

"Ik snap heus wel dat er ruimte moet zijn om wilde dieren die overlast geven te ruimen of te verplaatsen. En dan bedoel ik ook echt overlast. Het pakken van vee kan ik daar niet onder scharen."

"Als (hobby)veehouder zijn er meer dan genoeg opties om je vee te beschermen. Ja, het is er erg vervelend omdat ons land er niet op ingericht is dat er wolven zijn. Eeuwenlang zijn veehouders gewend dat ze hun vee gewoon hun gang kunnen laten gaan. En als dat dan verandert, kan ik me de ergernis echt wel voorstellen."

"Maar niks in de wereld is statisch, al lijkt dat soms wel zo vanuit ons perspectief. Je zal je zo nu en dan moeten aanpassen. De reden dat de mens het zo ver heeft geschopt en nu de dominante soort is, heeft alles te maken met aanpassingsvermogen."

"Echter, als ik de laatste jaren om me heen kijk, heb ik steeds vaker het idee dat de gemiddelde mens allesbehalve aanpasbaar is. Flexibiliteit is een must en helemaal gezien de vele wereldwijde veranderingen die gaande en aanstaande zijn."

2. Op kamers gaan wordt nog moeilijker voor Nederlandse studenten

Het aandeel uitwonende studenten is gedaald van 53 procent in 2015 naar 44 procent dit jaar. Dat is een gevolg van het groeiende tekort aan studentenwoningen en de invoering van het leenstelsel.

Lezers bespraken dit nieuws op NUjij. Zo deelt Lila_86e1b864 waarom het goed voor je ontwikkeling kan zijn om op kamers te gaan.

"Als er iets makkelijk bijgebouwd of verbouwd kan worden, dan zijn het studentenwoningen. Ik was een heel ander, veel onzekerder en sociaal afgeslotener mens geweest als ik op mijn achttiende niet uit huis was gegaan voor mijn studie."

"Het was thuis onrustig met ouders die in de clinch lagen en een zwaar autistisch broertje. Ik had geen vrienden en werd gepest op school en op straat. De boerse mensen uit het dorp snapten mij niet en ik hen niet. Het was werkelijk waar een verademing om op mijzelf te kunnen gaan wonen."

"Een kamertje van 8 vierkante meter waar ik nieuwe vrienden uitnodigde voor een maaltijd, studeerde, nieuwe hobby's ontdekte (wat thuis nooit mocht), nieuwe geliefdes over de vloer had (wat thuis ook niet mocht). Ik was dolblij en ik gun iedere andere jongvolwassene dat ook! Het is meer dan dichter bij je opleiding wonen. Het vormt je."

"Ik heb nooit op kamers gehoeven, aangezien ik relatief dicht bij school woonde. Als ik achteraf bekijk hoeveel geld dat heeft gescheeld, had ik het ook nooit anders willen doen. Mensen die dit wel deden, zitten nu nog vast op kamers. Inclusief studieschuld, terwijl al mijn vrienden en ik (allemaal thuisgebleven) vrij snel na school een huis hebben kunnen kopen."

"Ik snap dat het aantrekkelijk en interessant klinkt. Maar als je binnen een uur van school woont, moet je je echt afvragen of het het allemaal waard is."

De beste NUjij-reacties worden geselecteerd op basis van onderbouwing. We selecteren de reacties niet op politieke kleur, maar proberen wel een gebalanceerde selectie te maken.

De bovenstaande reacties zijn op ons reactieplatform geplaatst door onze bezoekers. De reacties zijn gecontroleerd en waar nodig aangepast op taal, spelling en leesbaarheid.