Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nu honderden dode dolfijnen aanspoelen moet Franse overheid visverbod instellen

Door onze nieuwsredactie

Nadat honderden dolfijnen in korte tijd op de Franse Atlantische kust dood zijn aangespoeld, moet de Franse regering visverboden opleggen. Dit moet de dieren beschermen.

De Staatsraad heeft de Franse regering bevolen om visverboden in te stellen in Franse delen van de Atlantische Oceaan.

De rechtbank geeft de regering zes maanden de tijd om de gebieden aan te wijzen waar de visverboden zullen gelden. De regering moet van de rechtbank ook meer toezicht houden op de visserij, zodat de dolfijnen niet per ongeluk worden gevangen.

Minstens 910 dolfijnen dood aangespoeld

Volgens een oceanografisch instituut zouden er sinds het begin van de winter minstens 910 dolfijnen dood zijn aangespoeld op de Franse Atlantische kust. De meeste dolfijnen waren verstrikt geraakt in netten, ander visgerei of bootmotoren.

Een groot aantal dolfijnen stierf in februari en maart. Ze zouden dichter naar de kust zijn getrokken op zoek naar eten. Hierdoor kwamen ze vaker in contact met vissers.

Tot nu toe wilde de Franse regering geen visverboden opleggen. In plaats daarvan zou het vissers hebben aanbevolen om meer camera's of luide geluidsapparatuur op hun boten te installeren om de dolfijnen weg te jagen.

Maar de Staatsraad oordeelde dat deze maatregelen niet genoeg zijn om de dolfijnen en bruinvissen te beschermen. Deze dieren worden volgens de rechtbank regionaal met uitsterven bedreigd.