Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Novak Djokovic in halve finale Roland Garros veel te sterk voor Carlos Alcaraz

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Roland Garros Ondanks een veelbelovend begin, en mede door een kuitblessure, was de 20-jarige Alcaraz niet opgewassen tegen zijn zestien jaar oudere opponent.

Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de finale van Roland Garros. In een soms zinderende halve finale versloeg de Serviër de 20-jarige Carlos Alcaraz met 6-3, 5-7, 6-1, 6-1. Djokovic neemt het zondag op tegen de winnaar van de tweede halve finale, die later op vrijdag wordt gespeeld tussen Casper Ruud en Alexander Zverev.

Carlos Alcaraz was na zijn winst bij de US Open vorig jaar de jongste nummer één ooit. Vanwege zijn blakende vorm was het Spaanse wonderkind favoriet tegen de 36-jarige Djokovic, gedeeld recordhouder met 22 grandslamtitels. In de eerste set beet Alcaraz flink van zich af, maar Djokovic wist zijn zestien jaar jongere opponent al snel te breken. Beiden tennissers gleden soms weg op de droge baan en hadden last van de harde wind, maar Djokovic pakte de eerste set.

Alcaraz, die het publiek achter zich kreeg met spectaculaire slagen, richtte zich op in de tweede set, waarin zonder twijfel de mooiste rally’s in deze halve finale werden gespeeld. Toch toonde zijn opponent waarom hij zo lang de mondiale nummer één was en moest Alcaraz tot het uiterste gaan om de tweede set te pakken en de stand zo gelijk te trekken.

Blessure speelt Alcaraz parten

De jonge Spanjaard ging voor de derde set de baan op met hernieuwde energie, maar al in de tweede game kreeg hij last van een krampaanval in zijn kuit en moest hij door een dokter op de baan behandeld worden. Hoewel Alcaraz na de behandeling bleef doorspelen, speelde zijn blessure hem duidelijk parten en haalde hij bij lange na niet het niveau uit de eerdere sets. Djokovic bleek een meedogenloze tegenstander en de derde set werd met 6-1 gewonnen door de Serviër.

Zo werd de halve finale een wedstrijd met twee gezichten. In de vierde set bleef Djokovic, die tweemaal eerder Roland Garros won, doordenderen tegen de fysiek uitgeputte Alcaraz. Met wederom 6-1 kon Djokovic zelfs zijn krachten sparen voor de finale van zondag. Wint de Serviër die wedstrijd, dan is hij weer terug op de nummer één-plek die hij 387 weken in handen had. Ook kan hij de eerste tennisser ooit worden met 23 grandslamtitels op zak.