Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

'Noodlijdende Credit Suisse wijst overnamebod UBS af'

De in zwaar weer verkerende bank Credit Suisse heeft een overnamebod van de bank UBS afgewezen. Dat meldt economisch persbureau Bloomberg. De twee grootste banken van Zwitserland zijn al dagen met elkaar en met de Zwitserse regering in gesprek over een mogelijke overname.

Eerder vandaag meldde de Financial Times dat UBS een bod van 1 miljard dollar had gedaan om Credit Suisse over te nemen. Om de deal snel rond te krijgen, zou de Zwitserse regering van plan zijn wetten te wijzigen zodat instemming van aandeelhouders niet nodig is.

Normaal gesproken zou UBS zijn aandeelhouders zes weken de tijd moeten geven om de overname te beoordelen. Met noodmaatregelen van de Zwitserse regering kan dat proces worden overgeslagen, maar vooralsnog stemt Credit Suisse niet in met de deal.

Volgens de Financial Times noemen enkele betrokkenen de voorwaarden van de overname oneerlijk voor Credit Suisse en is er kritiek op de mogelijke omzeiling van overnamewetten. Credit Suisse eindigde vrijdag met een marktwaarde van 7,4 miljard Zwitserse frank, ongeveer 8 miljard dollar. Het bod van UBS is dus een fractie daarvan.

Ingewijden melden aan Bloomberg dat Credit Suisse het bod veel te laag vindt. Daarmee zouden bovendien aandeelhouders en werknemers die nog recht hebben op uitbetaling van de aandelen worden benadeeld, aldus de bronnen.

Lening van 50 miljard

Credit Suisse zit in grote problemen en zag de afgelopen week zijn waarde met een kwart dalen. Credit Suisse kreeg een lening van ruim 50 miljard euro van de Zwitserse centrale bank om overeind te blijven. Die lening kon niet verhelpen dat de aandelenkoers van de bank bleef dalen en klanten van de bank massaal hun geld opnamen.

Credit Suisse kwam in de problemen door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank. Het omvallen van die banken én de problemen bij Credit Suisse hebben geleid tot grote onrust op de financiële markten.