Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nog geen deal tussen stakende schrijvers en Hollywoodstudio's

Het is voor het eerst in vijftien jaar tijd dat de scenarioschrijvers massaal staken. Zelfs als de schrijvers instemmen met een overeenkomst, zou de staking van de acteurs voortduren. Voor zover bekend zijn er recentelijk geen onderhandelingsgesprekken gevoerd tussen de studio's en de acteursbond. - © ANP / Rex Shuttertock

De Amerikaanse schrijversvakbond Writers Guild of America (WGA) en vertegenwoordigers van de grootste Hollywood-studio's hebben vrijdag verder onderhandeld. Eind vrijdag, inmiddels de 144ste dag van de staking, werd er nog geen overeenkomst aangekondigd. Bazen van The Walt Disney Company, Netflix en andere grote producenten waren voor de derde dag op rij bij de onderhandelingen aanwezig.

De ruim 11.000 scenarioschrijvers die bij deze organisatie zijn aangesloten zijn sinds begin mei in staking. Zij eisen onder meer betere beloningen en regels voor het gebruik van kunstmatige intelligentie. Half juli legden ook acteurs van SAG-AFTRA het werk neer.

SAG-AFTRA is de vakbond waarbij zo’n 160.000 televisie- en filmpersoonlijkheden zijn aangesloten. Opnames van veel films en series liggen al enige tijd stil door de schrijvers- en acteursstakingen.

Het is voor het eerst in vijftien jaar tijd dat de scenarioschrijvers massaal staken. Zelfs als de schrijvers instemmen met een overeenkomst, zou de staking van de acteurs voortduren. Voor zover bekend zijn er recentelijk geen onderhandelingsgesprekken gevoerd tussen de studio’s en de acteursbond.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia