Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nog een persoon vast na blokkade A12

Foto: ANP

Na de blokkade van de A12 in Den Haag zaterdag door klimaatactivisten, zit nog één persoon vast. Dat meldt een politiewoordvoerder zondag.

Ruim 2400 klimaatactivisten zijn zaterdag aangehouden, omdat ze de A12 in Den Haag blokkeerden. Zij werden aangehouden op basis van de Wet Openbare Manifestaties en naar het ADO-stadion gebracht, waar ze weer werden vrijgelaten. De politie meldde zaterdag ook dat enkele mensen waren aangehouden voor andere strafbare feiten.

In totaal zaten vijf mensen langer vast, vooral voor belemmering, het niet willen zeggen wie ze zijn en baldadigheid, aldus de politiewoordvoerder zondag. Vier van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten, de vijfde zit nog vast vanwege belemmering en het niet willen prijsgeven van de identiteit. Twee van de vijf zijn vrijgelaten met een proces-verbaal op zak.

Ook zondag willen klimaatactivisten de A12 in Den Haag blokkeren. Extinction Rebellion (XR) heeft aangekondigd vanaf afgelopen zaterdag elke dag rond het middaguur het stuk snelweg te gaan blokkeren. De actievoerders eisen dat de overheid direct subsidies aan de fossiele industrie stopzet. Het gaat volgens de demonstranten om alle financiële regelingen die gebruik van fossiele brandstoffen bevoordelen.

Een stukje verderop komen bovendien demonstranten bijeen voor een steunprotest op de Laan van Reagan en Gorbatsjov. Daar komen sympathisanten op af, die zelf de A12 niet op willen.