Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nieuwste iPhone kan 'te heet om aan te raken' worden wegens bug in software

Door onze nieuwsredactie

De nieuwste iPhone 15 Pro kan in de eerste dagen na aanschaf heel warm worden vanwege een bug in de software. Apple werkt aan een oplossing na klachten van gebruikers dat de smartphone te heet werd om aan te raken.

"Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen van het apparaat warmer aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit", zegt Apple in een verklaring.

Door een bug in de nieuwste iOS 17-software kan het apparaat oververhit raken tijdens het updaten van apps als Instagram en Uber erg heet. Gebruikers hoeven volgens Apple niet bang te zijn dat hun nieuwe telefoon daardoor beschadigd raakt.

Instagram heeft het probleem inmiddels voor zijn eigen app opgelost. Apple praat nog met andere app-ontwikkelaars. Een software-update moet het probleem binnenkort verhelpen.

Honderden gebruikers klaagden de laatste dagen op sociale media en bij Apple Support dat hun nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max abnormaal warm aanvoelde. Sommige gebruikers plaatsten zelfs foto's van een thermometer bij hun iPhone. Daarop was te zien dat de temperaturen van de telefoons opliepen tot ruim boven de 38 graden Celsius.

The natural titanium iPhone 15 Pro gets extremely hot, so much so that it becomes difficult to hold. Furthermore, it heats up after just a 2-minute FaceTime call or when scrolling through reels for 8-10 minutes. This is a new issue for me, as I've never encountered this with any… pic.twitter.com/Qu0QK1xGLd

— Mohit Verma (@itz_mohitverma) September 25, 2023

Ook problemen met oudere versie

Onlangs kwam ook al aan het licht dat een oudere versie van de smartphones, de iPhone 12 die in 2020 op de markt kwam, te hoge stralingsniveaus liet zien. Nadat Franse autoriteiten dat ontdekten kondigden ze een verkoopverbod af voor die telefoon.

Ook die problemen moeten verholpen worden met een update. Zodra die is doorgevoerd, heft Frankrijk het verkoopverbod op. In Nederland geldt geen verkoopverbod. Volgens de Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) leverde de extra elektromagnetische straling namelijk geen acute gezondheidsrisico's op.

Lees meer over:

Apple IPhones Tech