Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nieuwste iPhone kan erg heet worden, Apple werkt aan oplossing

Foto: ANP

De nieuwste iPhone kan in de eerste dagen na aanschaf erg heet worden vanwege een bug in de nieuwste iOS 17-software en de overuren die het apparaat dan moet maken voor het updaten van apps. Dat heeft Apple toegegeven na klachten van gebruikers dat hun iPhone 15 Pro soms te warm werd om aan te raken. Het Amerikaanse concern zegt binnenkort met oplossingen te komen. Gebruikers zouden niet bang hoeven te zijn dat hun telefoon schade ondervindt.

“Het apparaat kan de eerste paar dagen na het instellen of herstellen van het apparaat warmer aanvoelen vanwege verhoogde achtergrondactiviteit”, zegt Apple in een verklaring. Dat zou onder meer komen door apps als Instagram en Uber. Instagram heeft dit voor zijn eigen app inmiddels opgelost.

Apple praat nog met andere app-ontwikkelaars over een oplossing voor het oververhit raken. “We hebben ook een bug in iOS 17 gevonden die impact heeft bij sommige gebruikers en die zal worden verholpen in een software-update”, laat Apple weten.

Het issue zou niets te maken hebben met de nieuwe opladers via een USB-C-poort, waarmee Apple zijn smartphone dit keer voor het eerst heeft voorzien. Apple zegt wel dat het gebruik van een grote oplaadadapter, die tot boven de 20 watt gaat, ervoor kan zorgen dat iPhones tijdelijk warmer aanvoelen dan normaal.

Honderden gebruikers klaagden de laatste dagen op sociale media en bij Apple Support dat hun nieuwe iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max abnormaal warm aanvoelde. Sommige gebruikers plaatsten zelfs foto’s van een thermometer bij hun iPhone. Daarop was te zien dat de temperaturen van de telefoons opliepen tot ruim boven de 38 graden Celsius.

Voor de onderneming uit Cupertino gaat het om het tweede issue met zijn telefoons in korte tijd. Onlangs kwam al aan het licht dat een oudere versie van de smartphones, de iPhone 12, te hoge stralingsniveaus liet zien. Nadat Franse autoriteiten dat ontdekten kondigden ze zelfs een verkoopverbod af voor die telefoon, die in 2020 op de markt kwam.

Voor die problemen moet een update soelaas bieden. Inmiddels is bekend dat de Franse overheid tevreden is over de door Apple bedachte update voor de iPhone 12. Zodra Apple die heeft doorgevoerd, heft Frankrijk het verkoopverbod op. In Nederland kwam het nooit tot een verkoopverbod. Volgens de Rijksinspectie voor Digitale Infrastructuur (RDI) leverde de extra elektromagnetische straling namelijk geen acute gezondheidsrisico’s op.