Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nieuw-Zeeland verbiedt TikTok op werktelefoons van parlementsleden

Door onze nieuwsredactie

Nieuw-Zeeland gaat TikTok verbieden op werktelefoons en andere apparaten die toegang hebben tot het parlementaire netwerk, heeft een regeringsfunctionaris vrijdag bekendgemaakt.

Het verbod wordt vanaf 31 maart voor alle parlementariërs ingevoerd. Er bestaan zorgen over de cyberveiligheid van de Chinese app.

TikTok zou volgens critici gevoelige informatie van gebruikers doorspelen aan de Chinese regering. Daarnaast zou China de geheimzinnige algoritmes van TikTok kunnen gebruiken om op grote schaal desinformatie te zaaien en het maatschappelijke debat te beïnvloeden.

Vorig jaar werd bekend dat twee Amerikaanse journalisten werden gevolgd. Medewerkers van TikTok-moederbedrijf ByteDance bleken toegang te hebben tot IP-adressen en andere data. Dat had nooit mogen gebeuren, zei TikTok. De medewerkers werden ontslagen.

Andere landen voerden al eerder een verbod op de app op zakelijke telefoons en andere apparaten van overheidspersoneel. In het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, België en de Europese Unie soortgelijke maatregelen getroffen.

In Nederland is er nog geen officieel verbod op TikTok, maar er wordt wel over gesproken. Een meerderheid van de Tweede Kamer pleit voor een TikTok-boycot op telefoons van rijksambtenaren.

Lees meer over:

Economie Tech TikTok