Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlandse turners verliezen in laatste WK-test van België

Foto: ANP

Turners Bart Deurloo, Jermain Grunberg, Jordi Hagenaar, Loran de Munck en Martijn de Veer hebben in Gent een interland tegen hun Belgische collega’s verloren. De ploeg van bondscoach Dirk van Meldert kwam tot een totaal van 245,000 punten, terwijl de Belgen uitkwamen op 246,750. De interland gold tevens als derde WK-kwalificatiewedstrijd voor Oranje.

Grunberg, die in Gent een foutloze rondgang langs de zes toestellen kende, was de beste Nederlandse meerkamper met 81,800 punten. Daarmee eindigde hij nipt achter Victor Martinez uit België (82,150). Hagenaar (78,500) en Deurloo (78,350) eindigden op plek vier en vijf. De Munck, die op drie toestellen in actie kwam, was vooral sterk op voltige (15,00).

Casimir Schmidt, die eerder de eerste twee WK-kwalificaties won, kwam zaterdag uit voorzorg niet in actie. Bij Schmidt schoot er tijdens de warming-up aan het eerste toestel, de ringen, iets in zijn rib.

Bondscoach Van Meldert maakt binnenkort de definitieve WK-ploeg bekend. Er mogen vijf turners en een reserve naar de WK, die van 30 september tot en met 8 oktober in Antwerpen worden gehouden.

Doelstelling van de Nederlandse turners is het behalen van een plek bij de beste 12 landenteams om zodoende rechtstreekse teamplaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs af te dwingen.