Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nederlandse hockeyers gaan af tegen Australië met grootste thuisnederlaag ooit

Door onze sportredactie

De Nederlandse hockeyers hebben vrijdag de grootste thuisnederlaag ooit geleden. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee gaf in Eindhoven niet thuis tijdens de Pro League-wedstrijd tegen Australië: 2-7.

Halverwege keek Oranje al tegen een 1-5-achterstand aan. In het eerste kwart scoorden Tom Craig en Lachlan Sharp voor de Australiërs. Via Nathan Ephraums, opnieuw Craig en Jeremy Hayward werd het alsmaar pijnlijker voor Oranje, dat via Miles Bukkens iets terugdeed.

Nederland kon het in het derde en vierde kwart niet meer spannend maken. Blake Govers en Ephraums maakten nog twee treffers voor Australië, waarna Bukkens vanuit een strafcorner de eindstand bepaalde.

Het komt zelden voor dat de hockeyers met zulke cijfers verliezen. De uitslag van 2-7 kwam in de buurt van de grootste nederlaag ooit; die werd geleden op de Olympische Spelen van 1968 tegen Pakistan (6-0). Eerder deze eeuw was Australië al eens met 7-2 en twee keer met 6-1 te sterk.

Woensdag had Oranje in de Pro League nog met 4-1 van India gewonnen. Na zes duels staat de ploeg van Delmee pas op twee zeges. Zaterdag volgt een nieuwe ontmoeting met India en maandag is Australië weer de tegenstander.