Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nachtelijke pop-upfietsenstalling dit weekend voor het eerst open

Daar is hij dan, de eerste pop-upfietsenstalling voor nachtelijke horecabezoekers in Amersfoort. Vanaf vrijdag 27 mei staat er in de Langestraat drie maanden lang een pop-up fietsenstalling op vrijdag- en zaterdagnacht.

Amersfoort worstelt al langer met een fietsprobleem, ze staan namelijk overal en nergens geparkeerd. Om de stad iets op te schonen komt er nu onder andere deze fietsenstalling. De pilot duurt drie maanden en is vooral gericht op het nachtelijke horecapubliek in de stad.

Vanaf 22.00 uur tot 5.30 uur op de vrijdag- en zaterdagnacht staan er fietsstewards klaar op verschillende locaties om fietsers naar de Langestraat te leiden, en het fietsparkeren te reguleren. Bij de stalling komt een projectie op straat om duidelijk te maken waar de fiets geparkeerd mag worden. Ook in de Lavendelstraat komt er een projectie, die mensen verwijst naar de stalling in de Langestraat.

Ook op de Kamperbinnenpoort is er een stalling, deze is op horecanachten open tot 1.30 uur. De fietsstewards zullen mensen ook hier naartoe doorverwijzen.