Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Moeder rapper Takeoff klaagt bowlinghal waar zoon werd doodgeschoten aan

Door onze entertainmentredactie

De moeder van de Amerikaanse rapper Takeoff heeft het bowlingcentrum aangeklaagd waar haar zoon vorig jaar werd doodgeschoten. Titania Davenport vindt dat het bedrijf niet genoeg heeft gedaan om de veiligheid van de gasten te waarborgen.

Davenport heeft de rechtszaak woensdag aangespannen, melden Amerikaanse media. Daarin stelt ze onder meer dat er niet genoeg beveiliging zou zijn geweest en dat werknemers niet voldoende opgeleid zouden zijn. Davenport eist volgens Billboard een schadevergoeding van ten minste 1 miljoen dollar (930.000 euro).

Takeoff werd vorig jaar op 1 november doodgeschoten op een feestje bij de bowlingbaan in de Amerikaanse staat Texas. Toen er ruzie ontstond tussen enkele bezoekers, werd de rapper dodelijk geraakt door een kogel. Hij zou niet betrokken zijn geweest bij de ruzie.

In december werd een 33-jarige verdachte opgepakt voor de dood van de rapper. De man kwam in januari weer vrij na het betalen van een borgsom van 1 miljoen dollar. Vorige maand werd de vermeende dader, Patrick Clark, formeel aangeklaagd voor moord.

Kirsnick Khari Ball, zoals Takeoff eigenlijk heette, werd bekend met de hiphopformatie Migos. Die vormde hij tot vorig jaar samen met zijn oom Quavo en zijn neef Offset.