Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mike Pence moet getuigen in Capitool-onderzoek tegen Donald Trump

Donald Trump en Mike Pence in mei 2020

Voormalig vicepresident Mike Pence moet getuigen in een onderzoek naar de pogingen van Donald Trump om de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 te ondermijnen. Daarover werd al langer gespeculeerd, maar volgens Amerikaanse media is het besluit van de onderzoekscommissie nu genomen. Het besluit is niet openbaar gemaakt.

Pence moet voor een onderzoeksjury inzicht geven in de gesprekken die hij met president Trump had voorafgaand aan de bestorming van het Capitool in Washington op 6 januari 2021. Trump riep zijn aanhangers toen op om in verzet te komen tegen de uitslag van de verkiezingen, die hij twee maanden daarvoor had verloren van de Democraat Joe Biden. De Republikein Trump hield vol dat er was gefraudeerd, hoewel daar geen enkel bewijs voor was.

Pence zou zich voor de onderzoeksjury niet hoeven te verantwoorden voor wat hij zelf deed op 6 januari toen een menigte boze Trump-aanhangers het Capitool binnendrong en vernielingen aanrichtte.

Zes weken geleden meldden diverse Amerikaanse media ook al Pence zou worden gedagvaard. Daarvan kwam toen geen bevestiging van de Amerikaanse justitie.