Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Meeste stemmen al geteld in Turkije, opnieuw tegenstrijdige uitslagen

In Istanbul worden de stemmen geteld.

In Turkije zijn de meeste stemmen bij de presidentsverkiezingen geteld, en net als twee weken geleden bij de eerste ronde geven Turkse media een verschillend beeld.

Volgens het staatspersbureau Anadolu gaat president Erdogan na telling van 82 procent van de stemmen ruim aan kop met ruim 53 procent van de stemmen. Oppositieleider Kilicdaroglu krijgt volgens Anadolu ruim 46 procent.

Bij persdienst ANKA, die gelieerd is aan de oppositie, zien de uitslagen er anders uit. Volgens dit persbureau gaat Kilicdaroglu aan kop met ruim 50 procent, en krijgt Erdogan bijna 50 procent van de stemmen.

Tientallen miljoenen Turken gingen vandaag voor de tweede keer in twee weken naar de stembus. Om 16.00 uur Nederlandse tijd sloten de stembureaus. In rap tempo worden de stemmen geteld.

Twee weken geleden was de eerste ronde, maar toen haalde geen van de kandidaten een absolute meerderheid. President Erdogan was favoriet: hij kreeg 49,5 procent van de stemmen. Het is voor het eerst dat Erdogan niet in de eerste ronde de verkiezingen wint.