Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man uit Apeldoorn aangehouden na beschieten gevechtshelikopter

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Koninklijke Marechaussee De verdachte, een man uit Apeldoorn, schoot vermoedelijk met een luchtbuks op de Apachehelikopter die op dat moment in de lucht was. Later op de dag werd de man in zijn woning aangehouden.

Een man uit Apeldoorn wordt ervan verdacht donderdagochtend een Apache-gevechtshelikopter te hebben beschoten. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee donderdag. De verdachte is aan het einde van de middag aangehouden in zijn woning. De leeftijd van de man is niet bekendgemaakt.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee meldde de piloot van de helikopter dat hij in de lucht werd beschoten. De piloot raakte niet gewond en wist de helikopter veilig aan de grond te zetten op luchtbasis Gilze-Rijen. Vermoedelijk schoot de man in de buurt van zijn eigen huis met een luchtbuks. De Apache wordt onderzocht op eventuele schade. Vrijdag wordt de verdachte verhoord.

De Koninklijke Marechaussee heeft twee locaties in Apeldoorn; het opleidingscentrum Koning Willem III Kazerne en een Brigade op de Veluwe. Op de Veluwe is het oefengebied voor de luchtmacht een zogeheten ‘laagvlieggebied’, wat inhoudt dat helikopters en militaire vliegtuigen zo laag mogelijk boven de grond mogen vliegen.