Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man steelt auto met kinderen, deze opmerkelijke dieven gingen hem voor

Een brutale autodief in Valkenswaard kwam er zaterdagmiddag iets te laat achter dat hij niet alleen een grijze Toyota meenam, maar ook de twee kinderen op de achterbank. Opvallend, maar het is zeker niet de eerste keer dat een opmerkelijke buit het nieuws haalt. Een greep uit opmerkelijke diefstallen in de provincie.

De opblaaspalmboom die de man meenam (foto: Beachvolleybaltoernooi Geldrop).
De opblaaspalmboom die de man meenam (foto: Beachvolleybaltoernooi Geldrop).

Opblaaspalmboom
Een 34-jarige man was eerder deze zomer het haasje, toen hij door de politie werd gespot met een opblaasbare palmboom. Omdat er even verderop een beachvolleybaltoernooi plaatsvond, besloten de agenten toch maar eens poolshoogte te nemen. En inderdaad, de man bekende meteen.

Maar daarmee was de kous nog niet af. Toen de man zich moest legitimeren, bleek dat hij in België nog een celstraf van 18 jaar open had staan. Die kreeg hij voor betrokkenheid bij de dood van een man uit Zonhoven in 2016.

Deze poort van Linda is verdwenen.
Deze poort van Linda is verdwenen.

Een vier meter brede poort
Linda Geubbels uit Boerdonk kreeg tijdens haar vakantie afgelopen juli een opmerkelijk bericht van haar buurvrouw. De vier meter brede poort uit haar voortuin was plotseling verdwenen. "Wie neemt er nou een poort mee?", vroeg Linda zich later hardop af. En daar bleef het niet bij.

Het hek was opgehangen aan speciale, bijbehorende palen. De dieven lieten die eerst staan, maar vier weken later kwamen ze terug naar het huis van Linda. "We vonden het al raar dat de palen er nog stonden, want zonder kun je niks met het hek. Maar begin juli appte de buurvrouw weer: ook de palen waren nu weg. Dat kon er ook nog wel bij."

Kaasboerin Gerda van Dorp is boos en verdrietig vanwege de inbraak (foto: Erik Peeters).
Kaasboerin Gerda van Dorp is boos en verdrietig vanwege de inbraak (foto: Erik Peeters).

Kaas
161 kazen. Met die buit vertrokken dieven eind maart 2022 uit de boerderij van Gerda uit Fijnaart. Geen makkelijke klus, want de kazen wegen zo'n tien kilo per stuk. “Toen mijn man ‘s morgens de koeien wilde gaan melken, voelde hij al meteen nattigheid", vertelde de boerin. "Hij zag dat de deur naar de schuur openstond en even later bleek dat ook de deur van de kaasopslag open was. Ik was volledig verbluft, want wie doet nou zoiets? Je er werkt kneiterhard voor en dan wordt in een nacht alles kapot gemaakt.”

Triest genoeg bleef het ook hier niet bij één bezoekje van de dieven. In mei van dit jaar deelde Gerda via Facebook dat ze opnieuw slachtoffer van de kaasbende waren. “Echt alles, maar dan ook alles hebben ze meegenomen. De komende weken zijn we dicht. Ik heb niets meer om te verkopen."

Guido voor de kapel waar het mysterie plaatsvond (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media).
Guido voor de kapel waar het mysterie plaatsvond (foto: Bart Meesters/Meesters Multi Media).

Mariabeeld
Normaal is het de verschijning van Maria die de tongen losmaakt, maar in Vught was het eerder deze zomer een mysterieuze verdwijning die de bewoners in de greep hield. Het stenen Mariabeeld in de kapel op landgoed Nieuw Sparrendaal was plots verdwenen. "Ik kon niet geloven wat ik zag", schreef beheerder Guido Ploegmakers op Facebook. "Waar is mijn geliefde Maria?"

Het verhaal kreeg een opmerkelijke plottwist, toen nog geen 24 uur later plots een ánder Mariabeeld in de kapel stond. Maar hoe die daar kwam, was ook voor Guide een raadsel. Later bleek een anonieme weldoener achter het vervangende exemplaar te zitten. "Want een lege kapel, dat staat echt niet", liet ze aan Omroep Brabant weten.

LEES OOK: Man steelt auto, maar kinderen zitten nog op de achterbank