Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man bijt hond-icoon Grietje Post (85) overleden na ziekbed

Grietje Post uit Werkendam is maandag op 85-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Jarenlang was ze een kijkcijferkanon in het programma Man bijt hond van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Zelfs toen het programma in 2019 een doorstart maakte bij SBS6 werd Grietje gevraagd voor haar eigen brievenrubriek. Kijkers omarmden haar.

Als groot liefhebber van het Koningshuis verscheen Grietje in 2012 voor het eerst in Man bijt hond. In een aflevering over Koninginnedag hees ze traditiegetrouw de vlag en at ze een tompouce.

"Haar aimabele karakter, haar gevatte opmerkingen en haar simpele levensstijl maakten dat ze opviel tussen alle bijzondere mensen die we in Man bijt hond tegen het lijf liepen", schrijft Christiaan Drent die voor het programma jaren lang met haar samenwerkte.

Hallo Werkendammers
Bekend werd ze onder andere met de kreet: "Hallo Werkendammers". Ze verliet Werkendam bijna nooit. Daarom noemde ze alle medemensen Werkendammers. In de jaren die volgden, werd ze voor reportages meegenomen uit haar dorp naar plekken waar ze nog nooit was geweest.

"Haar bijzondere en eenvoudige kijk op de wereld maakten dat de kijkers haar al snel omarmden", schrijft Drent.

De eigen brievenrubriek op de kijkbuis was een droom die uitkwam voor de Werkendamse. “Daar ben ik goed in hoor, brieven beantwoorden. Met mensen praten", zei Grietje destijds in een gesprek met Omroep Brabant.

Het kijkcijferkanon is korte tijd ziek geweest en overleed maandagmorgen op 85-jarige leeftijd.

LEES OOK:

Grietje Post keert terug in Man Bijt Hond met de brievenrubriek ‘Lieve Grietje’

Doorstart Man Bijt Hond? Grietje Post uit Werkendam wil niet meer meedoen