Netherlands
This article was added by the user Levi Wood. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Man (51) probeert te vluchten, en wordt nu gelinkt aan vier bedrijfsinbraken

Na een achtervolging heeft de politie donderdagnacht een 51-jarige man uit Amersfoort aangehouden voor het plegen van meerdere bedrijfsinbraken. Al deze kraken vonden plaats in de Amersfoort.

Rond de klok van 3.30 uur krijgt de politie een melding over een inbraakpoging in een winkel aan de Hendrik van Viandenstraat. Agenten rijden er met meerdere eenheden heen en zien een man lopen die aan het opgegeven signalement voldoet.

Als de verdachte de agenten ziet, probeert hij ervandoor te gaan op zijn snorscooter. Er ontstaat een achtervolging, waarbij de verdachte valt en de politie hem kan overmeesteren. De 51-jarige inwoner van Amersfoort blijkt meerdere gestolen spullen bij zich te hebben.

Kebab Specialist

Deze goederen lijken te herleiden naar bedrijfsinbraken aan de Meridiaan en de Noorderwierweg. Die vonden óók plaats in de nacht van donderdag op vrijdag. Op basis van camerabeelden wordt de man ook gelinkt aan de bedrijfsinbraak aan het Pieter Stastokerf. Daar zou hij donderdagochtend om 6.30 uur een steen door de ruit hebben gegooid, waarna hij de kassalade van De Kebab Specialist meenam.

De verdachte zit in hechtenis en wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris.