Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Maandenlange staking truckers bij Duitse snelweg voorbij met Nederlandse hulp

Door onze nieuwsredactie

Een maandenlange staking van vrachtwagenchauffeurs op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. Voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan startten de staking ruim twee maanden geleden, omdat hun Poolse werkgever ze niet betaalde. Dankzij Nederlandse bemiddeling is dat nu opgelost.

Met hulp van de Nederlander Edwin Atema van vakbond FNV kwam er een overeenkomst waardoor de vrachtwagenchauffeurs alsnog zijn betaald.

Ook heeft het Poolse bedrijf juridische aanklachten tegen de ongeveer tachtig truckers ingetrokken. Het bedrijf had hen beticht van afpersing door in staking te gaan. Ongeveer dertig chauffeurs gingen daarbij zelfs in hongerstaking.

Hoeveel geld is betaald aan de truckers werd niet gezegd, maar volgens de truckchauffeurs moesten ze nog meer dan 500.000 euro aan achterstallig loon krijgen. De chauffeurs hadden Atema om hulp gevraagd.

Volgens de vakbondsbestuurder is de staking nu voorbij en hebben de chauffeurs veel stress gehad door de situatie. "Deze mannen hebben voor hun geld gestreden", zegt Atema.

Lees meer over:

Duitsland FNV Economie