Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Volpi gaat solo voor dagzege in koninginnenrit

Nog 20 km - Volpi gaat als een speer en heeft nu 2.21 voorsprong op de achtervolgende groep. In het peloton is het nu stilte voor de storm, al houdt Wout Poels het tempo er aardig in.

Op deze klim moet het dan allemaal gebeuren vandaag. De laatste col van de Giro - de Passo Fedaia van 12,9 kilometer aan 7,8 procent.

📈 Passo Fedaia 🔥🔥🔥 Powered by @GarminItaly #Giro

Nog 23 km - Van der Poel wordt samen met Vendrame opgeslokt door het peloton. Weer aanvallend gereden, weer geen rol in de finale.

Nog 29 km - Covi wil duidelijk met een zo groot mogelijke voorsprong aan de laatste klim beginnen. Hij neemt alle risico in de afdaling.

Nog 34 km - Covi is behoorlijk goed aan het dalen. Hij heeft nu 1.38 voorsprong op de achtervolgende groep.

Nog 36 km - Met twee cols achter de rug is er tussen de klassementsrenners nog geen actie geweest. Of iedereen vertrouwt op de laatste klim, of iedereen heeft vertrouwen in de tijdrit morgen.

Oomen en Leemreize waren even gelost, maar rijden inmiddels weer in de groep achter Covi. Het is natuurlijk nog een heel eind en het is niet waarschijnlijk dat Covi het gaat redden tot de finish.

🇮🇹 #Giro Sam and Gijs are back in the breakaway group, who’s chasing one lonely race leader. They passed the top of the Cima Coppi a few moments ago. 🔝 🏁 40km

Nog 42 km - In het peloton is de ploeg van Landa nog steeds op kop aan het rijden, maar het verschil wordt voorlopig niet kleiner.

Nog 44 km - Covi is boven en heeft 1.25 voorsprong op de achtervolgende groep. Hij gaat solo beginnen aan de afdaling.

Nog 44,5 km - Het staat blauw van de mensen op de flanken van de Passo Pordoi. Schitterende beelden!

Nog 45 km - Qua Nederlandse kansen zitten Arensman, Oomen en Leemreize dus relatief goed, in de tweede groep. Daarachter rijdt ergens nog Van den Poel.

Nog 46 km - Covi is bijna boven. Hij heeft 1.17 voorsprong op de groep met onder meer Arensman en Kämna. Wat zou het spectaculair zijn als dit lukt!

Nog 48 km - Kämna gaat proberen om Covi bij te halen. Er is nu weinig overzicht meer en niemand die de koers regisseert.

Nog 49 km - Gaat Covi het echt solo proberen? Zijn voorsprong op de achtervolgende groep is 58 seconden.

Nog 50 km - Er is geen renner in het peloton die deze col gemakkelijk oprijdt. We zien dat de oude kopgroep in vier stukken is gebroken. Eén van die groepjes bestaat uit de Jumbo-renners Sam Oomen en Gijs Leemreize.

🇮🇹 #Giro The pace is increasing on Passo Podoi. Unfortunately Oomen and Leemreize have to let the others go at the front. Keep fighting, guys! 🔥 🏁 ~50km

Nog 51 km - Covi heeft een voorsprong van zestien seconden op zijn achtervolgers. Het is een opmerkelijk moment om aan te vallen van de Italiaan, want het is nogal een eind naar de finish. Maar leuk is het wel!

Nog 52 km - Covi steekt het lont in het kruidvat en ontketent een aanval. De kopgroep wordt in stukken gereten.

Nog 54 km - Zardini plaatst een aanval en Van der Poel moet er meteen af in de kopgroep.

Nog 55 km - Quick-Step maakt de koers hard via Ballerini. Zij geloven duidelijk dat Vansevenant het af kan maken in de finale.

Nog 56 km - De kopgroep is begonnen met klimmen!

Nog 58 km - De voet van de Passo Pordoi komt in zicht. Worden op deze col van de buitencategorie dan wel de verschillen gemaakt?

Nog 64 km - Wout Poels hangt even achter in het peloton. Het is nog onduidelijk waarom.

💗 Giro d'Italia 2022 | Stage 2⃣0⃣ 📍 Val di Fassa - km 103 ⚡️ Break (15 riders) ⏱️ 5'20" > Peloton | Gruppo 💻 Live: https://t.co/3RV3dXR0s3 🏁 65 km #Giro

Nog 65 km - De omstandigheden in Noordoost-Italië zijn ideaal voor een koers: niet te warm, droog en redelijk windstil.

Nog 69 km - Over zo'n 10 kilometer beginnen de mannen voorop aan de enige klim van de buitencategorie van vandaag, de Passo Pordoi. Deze gigantische berg ligt op 2.229 meter boven zeeniveau en is daarmee dit jaar de 'Cima Coppi', oftewel het 'dak van de Giro'.

Nog 76 km - In het peloton zet Bahrain Victorious zich op kop om het tempo te verhogen.

Nog 85 km - De bergtrui is al voor Bouwman, maar toch doen renners nog moeite voor de punten. Uiteindelijk is Formolo net voor Ciccone boven. De kopgroep gaat nu als één geheel aan de afdaling beginnen.

Nog 86 km - In het peloton vliegt de ene na de andere renner eraf, maar in de kopgroep hoeft nog niemand te passen.

Nog 87 km - In de kopgroep beginnen er een paar zure bekkies te trekken. Het gaat hier heel steil omhoog.

Hier gaat de reis naartoe vandaag.

🔥 Meanwhile… Marmolada (Passo Fedaia) #Giro

Nog 89 km - Ondertussen krijgen we het bericht dat David de la Cruz is afgestapt. Vincenzo Nibali verliest zo een belangrijke knecht.

Nog 90 km - Het venijn zit hem echt in de staart bij deze klim. Voorlopig valt er nog niemand af voorop, maar het tempo wordt hooggehouden door Ballerini.

Nog 92 km - Het begint nu nog steiler te worden. Ballerini is nu de man die er voorop een snok aan geeft. Voorlopig kan iedereen volgen.

Nog 93 km - Nog geen verschuivingen voorop en in het peloton. Het verschil is nu 5.30. 

Nog 97 km - Het blijft in het pelotonnetje (waar alle klassementsmannen nog in zitten) nog even rustig. Nog geen aanvallen.

Nog 98,5 km - Leemreize bepaalt nu het tempo in de kopgroep. Er hoeft nog niemand te lossen.

Nog 100 km - De kopgroep fietst nu een kleine zes minuten voor het peloton.

Nog 103 km - De kopgroep begint aan de Passo San Pellegrino.

De voet van deze kolos komt nu snel in zicht: de Passo San Pellegrino. De klim is bijna 10 kilometer lang en gaat gemiddeld met 8 procent omhoog. De eerste serieuze test van de dag.

📈 Passo San Pellegrino 🎢 Powered by @GarminItaly #Giro