Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Volop kansen voor Nederlandse dagzege in koninginnenrit

🇮🇹 #Giro The pace is increasing on Passo Podoi. Unfortunately Oomen and Leemreize have to let the others go at the front. Keep fighting, guys! 🔥 🏁 ~50km

Nog 51 km - Covi heeft een voorsprong van zestien seconden op zijn achtervolgers. Het is een opmerkelijk moment om aan te vallen van de Italiaan, want het is nogal een eindje naar de finish. Maar leuk is het wel!

Nog 52 km - Covi steekt het lont in het kruidvat en ontketent een aanval. De kopgroep wordt in stukken gereten.

Nog 54 km - Zardini plaatst een aanval en Van der Poel moet er meteen af in de kopgroep.

Nog 55 km - Quick-Step maakt de koers hard via Ballerini. Zij geloven duidelijk dat Vansevenant het af kan maken in de finale.

Nog 56 km - De kopgroep is begonnen met klimmen!

Nog 58 km - De voet van de Passo Pordoi komt in zicht. Worden op deze col van de buitencategorie dan wel de verschillen gemaakt?

Nog 64 km - Wout Poels hangt even achter in het peloton. Het is nog onduidelijk waarom.

💗 Giro d'Italia 2022 | Stage 2⃣0⃣ 📍 Val di Fassa - km 103 ⚡️ Break (15 riders) ⏱️ 5'20" > Peloton | Gruppo 💻 Live: https://t.co/3RV3dXR0s3 🏁 65 km #Giro

Nog 65 km - De omstandigheden in Noordoost-Italië zijn ideaal voor een koers: niet te warm, droog en redelijk windstil.

Nog 69 km - Over zo'n 10 kilometer beginnen de mannen voorop aan de enige klim van de buitencategorie van vandaag, de Passo Pordoi. Deze gigantische berg ligt op 2.229 meter boven zeeniveau en is daarmee dit jaar de 'Cima Coppi', oftewel het 'dak van de Giro'.

Nog 76 km - In het peloton zet Bahrain Victorious zich op kop om het tempo te verhogen.

Nog 85 km - De bergtrui is al voor Bouwman, maar toch doen renners nog moeite voor de punten. Uiteindelijk is Formolo net voor Ciccone boven. De kopgroep gaat nu als één geheel aan de afdaling beginnen.

Nog 86 km - In het peloton vliegt de ene na de andere renner eraf, maar in de kopgroep hoeft nog niemand te passen.

Nog 87 km - In de kopgroep beginnen er een paar zure bekkies te trekken. Het gaat hier heel steil omhoog.

Hier gaat de reis naartoe vandaag.

🔥 Meanwhile… Marmolada (Passo Fedaia) #Giro

Nog 89 km - Ondertussen krijgen we het bericht dat David de la Cruz is afgestapt. Vincenzo Nibali verliest zo een belangrijke knecht.

Nog 90 km - Het venijn zit hem echt in de staart bij deze klim. Voorlopig valt er nog niemand af voorop, maar het tempo wordt hooggehouden door Ballerini.

Nog 92 km - Het begint nu nog steiler te worden. Ballerini is nu de man die er voorop een snok aan geeft. Voorlopig kan iedereen volgen.

Nog 93 km - Nog geen verschuivingen voorop en in het peloton. Het verschil is nu 5.30. 

Nog 97 km - Het blijft in het pelotonnetje (waar alle klassementsmannen nog in zitten) nog even rustig. Nog geen aanvallen.

Nog 98,5 km - Leemreize bepaalt nu het tempo in de kopgroep. Er hoeft nog niemand te lossen.

Nog 100 km - De kopgroep fietst nu een kleine zes minuten voor het peloton.

Nog 103 km - De kopgroep begint aan de Passo San Pellegrino.

De voet van deze kolos komt nu snel in zicht: de Passo San Pellegrino. De klim is bijna 10 kilometer lang en gaat gemiddeld met 8 procent omhoog. De eerste serieuze test van de dag.

📈 Passo San Pellegrino 🎢 Powered by @GarminItaly #Giro

Nog 113 km - Mathieu van der Poel zei een paar dagen geleden nog dat hij zich ging sparen vandaag, om fris aan de tijdrit van morgen te kunnen beginnen. Maar we zien hem nu toch echt mee in de kopgroep van vijftien.

🇮🇹 #Giro Breakaway time for Sam Oomen and Gijs Leemreize. They are both in a front group of 1️⃣5️⃣ riders. The gap to the peloton is around 5’45” 🔜🏔

Nog 117 km - Voor de finale is het interessant om te zien dat Jai Hindley en Mikel Landa wel een mannetje mee hebben voorop, maar nummer één van het klassement Richard Carapaz niet.

Nog 121 km - Over ruim 30 kilometer begint het weer steil te worden. Voorlopig zullen we dus hetzelfde beeld zien: één kopgroep ruim voor het peloton.

Nog 126 km - De kopgroep heeft nu bijna vijf minuten voorsprong op het peloton.

'MVDP' is er weer bij!

Nog 128 km - Voor de volledigheid de vijftien namen voorin, met daarin vier Nederlanders: Kämna, Ballerini, Vendrame, Leemreize, Oomen, Van der Poel, Arensman, Vansevenant, Moniquet, Formolo, Zardini, Ciccone, Covi, Pedrero en Novak.

Nog 129 km - Het peloton beseft dat het de kopgroep niet meer terug gaat halen en laat het even lopen. Het verschil is nu 3.28. 

Nog 133 km - De kopgroep van twaalf is definitief weg en daartussen rijdt niemand meer. Het verschil met het peloton is 1.49. 

Nog 135 km - UAE Team Emirates doet het meeste werk in de kopgroep. Het zou voor Nederland erg mooi zijn als deze kopgroep het redt, maar het peloton komt steeds dichterbij.

Nog 138 km - Wat wordt er aanvallend gereden. Iedereen wil meezitten in de ontsnapping of probeert bij het groepje voorin te komen. Het is koers!

Nog 141 km - Er rijden nu twee afzonderlijke groepen voor het peloton. In de kopgroep van twaalf zitten vier Nederlanders: Van der Poel, Arensman, Oomen en Leemreize.

Nog 145 km - Het groepje-Oomen bestaat nu uit een renner of vijftien en Arensman en Van der Poel zitten er ook bij. Met man en macht proberen zij weg te blijven uit de klauwen van het peloton.

Nog 147 km - Vijf renners hebben een klein gaatje en Sam Oomen zit er ook bij. Dit ziet er serieus uit.

Nog 147,5 km - De renners krijgen nu een ongecategoriseerd klimmetje voor hun kiezen. Een groepje onder leiding van Ciccone ruikt een kans en gaat ervandoor.