Netherlands
This article was added by the user Alexander James. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Demarrages volgen elkaar snel op in loodzware etappe

Nog 188 km - Velen hadden zijn naam opgeschreven en hij maakt het opnieuw waar. Thomas De Gendt, de rasaanvaller, rijdt in zijn eentje weg uit het peloton. Na een lange aarzeling proberen verschillende renners de aansluiting met de Belg van Lotto-Soudal te vinden, onder wie Dries De Bondt van de ploeg van Mathieu van der Poel.

Nog 189 km - Na het inrekenen van de drie vluchters gaat het peloton in gestrekte draf over de wegen in het zuiden van Italië. Op dit relatief vlakke deel durft niemand zijn geluk te beproeven. Waarschijnlijk gaan we pas bij de beklimming van Passo Colla, over zo'n 40 kilometer, het echte vuurwerk zien.

Nog 192 km - Het avontuur van Moniquet, Fetter en Bayet was van korte duur, want het drietal is alweer ingerekend. Het is nervositeit troef in het peloton. Wie durft nu ten aanval te trekken?

Nog 195 km - Direct na het vlagsignaal beproeft de Belg Sylvain Moniquet van Lotto-Soudal zijn geluk. Hij krijgt de Hongaar Erik Fetter en Tobias Bayer uit Oostenrijk met zich mee. Veel ruimte krijgen ze niet van het jagende peloton.

Nog 196 km - De koersdirecteur zwaait met de vlag! De zevende etappe is onderweg. Het demarreren kan beginnen. Het belooft een spektakelstuk te worden.

De renners stappen op hun fiets in Diamante. Voordat de koersdirecteur met de vlag zwaait voor de start van de rit, rijden ze eerst nog een kwartiertje door de neutralisatiezone.

Mollema gaat niet in de aanval
Bauke Mollema zal zich niet actief gaan mengen in de strijd om de dagzege, zegt hij tegen Eurosport. De Nederlander moet van zijn ploeg Trek-Segafredo rozetruidrager Juan Pedro López helpen. "Op papier ligt de rit me wel, maar het belangrijkste is om de roze trui te verdedigen. Ik kan niet vanaf het begin volle bak meespringen. Of de roze trui mijn vrijheid beperkt? Zo zie ik dat niet. Er komen nog genoeg kansen voor mij in de laatste twee weken."
De Gendt verwacht 'groot gevecht'
Thomas De Gendt verwacht een "groot gevecht" om de vlucht van de dag. "Het wordt een zware dag, misschien zien we wel een ontsnapping van dertig renners mét klassementsmannen", zegt hij tegen Eurosport. "Maar het kan evengoed een kleine groep worden, ik zie veel mogelijke scenario's. Als ik mij goed voel, wil ik wel wat proberen."

Mathieu van der Poel zwaait vanaf het startpodium in Diamante naar de meute. Heeft de Nederlandse alleskunner snode plannen in deze loodzware rit?

De vijfde afmelder is een feit in de Giro d'Italia: het is de 37-jarige Michael Mørkøv van Quick-Step Alpha Vinyl. De Deen, een belangrijke pion in de sprinttrein van Mark Cavendish, kampt met koorts en heeft zich op advies van de medische staf teruggetrokken. Deze renners zijn nu afgestapt:

🇩🇰 Michael Mørkøv


🇨🇴 Miguel Ángel López
🇮🇹 Jakub Mareczko
🇮🇹 Filippo Fiorelli
🇸🇮 Jan Tratnik
Dit zijn onze favorieten voor de dagzege:

⭐⭐⭐ Bauke Mollema 📷, Thomas De Gendt


⭐⭐ Rein Taaramäe, Alessandro De Marchi
⭐ Mauri Vansevenant, Koen Bouwman, Richard Carapaz
Deze dag hebben de avonturiers in het peloton al een tijdje met rood omcirkeld. De 196 kilometer lange etappe van Diamante naar Potenza telt namelijk vier beklimmingen en 4.510 hoogtemeters. Het moet gek lopen willen we renners als Bauke Mollema vandaag niet van voren zien. Heeft Mathieu van der Poel hier misschien zelfs zijn zinnen op gezet?