Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog Giro | Covi op weg naar verrassende solo-overwinning koninginnenrit

Nog 3,5 km - Covi ziet Novak naderen. Het verschil is nu 1.09. We krijgen weer twee keer koers voor de prijs van één; om de dagzege en om het klassement.

Nog 4 km - In het uitgedunde pelotonnetje pakt INEOS nu de kop over. Die voeren ook nog wat in het schild.

Nog 4,3 km - Novak springt weg uit het achtervolgende groepje en gaat er solo vandoor. Heeft de knecht van Landa ambities voor een dagzege? Dan mag hij wel opschieten.

Nog 4,5 km - De voorsprong van Covi slinkt maar niet. Gaat hij het dan gewoon redden? 53 kilometer solo?

Nog 5 km - Covi rijdt nu op een heel steil stuk; ondertussen valt Guillaume Martin op z'n Martins aan. Hij rijdt weg uit het peloton.

Nog 6,5 km - De achtervolgende groep is nog met drie man over: Arensman, Ciccone en Novak. Zij rijden nu 1.46 achter Covi.

Nog 7,5 km - Covi draait goed rond en behoudt een voorsprong van meer dan twee minuten. Kan het dan, de koninginnenrit winnen via een solo van 53 kilometer?

De status van de Jumbo-renners: Leemreize zit nog in de achtervolgende groep, Oomen is gelost.

🇮🇹 #Giro Sam has dropped from group of seven chasers, Gijs is still in it. Finish in eight km.

De met corona afgestapte João Almeida juicht zijn ploeggenoot Covi toe.

Nog 9 km - Negen kilometer en 2.13 voorsprong. Het kan voor Covi, maar de allersteilste stukken moeten nog komen.

Nog 10 km - Bouwman gaat eraf in het peloton. Als hij maar op zijn fiets blijft zitten, dan is alles goed.

Nog 11 km - Leemreize en Oomen hangen er maar net aan in de achtervolgende groep. Het lijkt vandaag niet de dag van Nederland te worden. Maar we zijn natuurlijk al behoorlijk verwend deze Giro.

Wat een landschap, schitterend!

Nog 12,5 km - Covi begint aan de Passo Fedaia. Heeft hij echt de benen om het af te maken of zakt hij er straks doorheen?

Nog 13 km - Met nog 53 kilometer te gaan zette Covi zijn aanval in; hij rijdt nu dus al 40 kilometer solo op kop. Hoe gaat hij de laatste klim van de Giro verteren?

Nog 14 km - Ballerini gaat er in zijn eentje vandoor en rijdt nu tussen de achtervolgende groep en Covi in. Heeft hij nog een plan?

Nog 20 km - Covi gaat als een speer en heeft nu 2.21 voorsprong op de achtervolgende groep. In het peloton is het nu stilte voor de storm, al houdt Wout Poels het tempo er aardig in.

Op deze klim moet het dan allemaal gebeuren vandaag. De laatste col van de Giro - de Passo Fedaia van 12,9 kilometer aan 7,8 procent.

📈 Passo Fedaia 🔥🔥🔥 Powered by @GarminItaly #Giro

Nog 23 km - Van der Poel wordt samen met Vendrame opgeslokt door het peloton. Weer aanvallend gereden, weer geen rol in de finale.

Nog 29 km - Covi wil duidelijk met een zo groot mogelijke voorsprong aan de laatste klim beginnen. Hij neemt alle risico in de afdaling.

Nog 34 km - Covi is behoorlijk goed aan het dalen. Hij heeft nu 1.38 voorsprong op de achtervolgende groep.

Nog 36 km - Met twee cols achter de rug is er tussen de klassementsrenners nog geen actie geweest. Of iedereen vertrouwt op de laatste klim, of iedereen heeft vertrouwen in de tijdrit morgen.

Oomen en Leemreize waren even gelost, maar rijden inmiddels weer in de groep achter Covi. Het is natuurlijk nog een heel eind en het is niet waarschijnlijk dat Covi het gaat redden tot de finish.

🇮🇹 #Giro Sam and Gijs are back in the breakaway group, who’s chasing one lonely race leader. They passed the top of the Cima Coppi a few moments ago. 🔝 🏁 40km

Nog 42 km - In het peloton is de ploeg van Landa nog steeds op kop aan het rijden, maar het verschil wordt voorlopig niet kleiner.

Nog 44 km - Covi is boven en heeft 1.25 voorsprong op de achtervolgende groep. Hij gaat solo beginnen aan de afdaling.

Nog 44,5 km - Het staat blauw van de mensen op de flanken van de Passo Pordoi. Schitterende beelden!

Nog 45 km - Qua Nederlandse kansen zitten Arensman, Oomen en Leemreize dus relatief goed, in de tweede groep. Daarachter rijdt ergens nog Van den Poel.

Nog 46 km - Covi is bijna boven. Hij heeft 1.17 voorsprong op de groep met onder meer Arensman en Kämna. Wat zou het spectaculair zijn als dit lukt!

Nog 48 km - Kämna gaat proberen om Covi bij te halen. Er is nu weinig overzicht meer en niemand die de koers regisseert.

Nog 49 km - Gaat Covi het echt solo proberen? Zijn voorsprong op de achtervolgende groep is 58 seconden.

Nog 50 km - Er is geen renner in het peloton die deze col gemakkelijk oprijdt. We zien dat de oude kopgroep in vier stukken is gebroken. Eén van die groepjes bestaat uit de Jumbo-renners Sam Oomen en Gijs Leemreize.

🇮🇹 #Giro The pace is increasing on Passo Podoi. Unfortunately Oomen and Leemreize have to let the others go at the front. Keep fighting, guys! 🔥 🏁 ~50km

Nog 51 km - Covi heeft een voorsprong van zestien seconden op zijn achtervolgers. Het is een opmerkelijk moment om aan te vallen van de Italiaan, want het is nogal een eind naar de finish. Maar leuk is het wel!

Nog 52 km - Covi steekt het lont in het kruidvat en ontketent een aanval. De kopgroep wordt in stukken gereten.

Nog 54 km - Zardini plaatst een aanval en Van der Poel moet er meteen af in de kopgroep.

Nog 55 km - Quick-Step maakt de koers hard via Ballerini. Zij geloven duidelijk dat Vansevenant het af kan maken in de finale.

Nog 56 km - De kopgroep is begonnen met klimmen!

Nog 58 km - De voet van de Passo Pordoi komt in zicht. Worden op deze col van de buitencategorie dan wel de verschillen gemaakt?

Nog 64 km - Wout Poels hangt even achter in het peloton. Het is nog onduidelijk waarom.