Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog F1 | Verstappen hoopt Leclerc en Pérez van pole te houden in Monaco

FINISH - In de laatste minuten strijden Pérez en Leclerc om de eerste plek. Uiteindelijk is het Pérez die er met de snelste tijd vandoor gaat.

Nog 5 min - Dus toch! Pérez verbetert zijn tijd en stijgt daarmee naar de eerste plek. Is hij de enige die Leclerc wat weerstand kan bieden?

Nog 6 min - Leclerc lijkt de te kloppen man voor de kwalificatie later vanmiddag. Met 1.12,702 staat hij op de eerste plek. De coureurs van Red Bull lijken er niet aan te kunnen komen. Pérez komt wel dichtbij; hij volgt op 0,075 seconden van de Monegask.

Nog 8 min - Lance Stroll neemt iets te veel van de kerbs mee en vliegt de lucht in. Hij houdt zijn auto uit de muur, maar heeft wel schade aan zijn voorvleugel.

Nog 10 min - Snelste tijd Sergio Pérez! De Mexicaan, die al het hele weekend snel is in Monte Carlo, is met 1.12,777 een kleine tiende rapper dan nummer twee Carlos Sainz.

Nog 12 min - Verstappen laat weten dat hij "helemaal klaar is" met al het verkeer. "Als we er niet in slagen om een gat te vinden, kom ik liever naar binnen."

Nog 13 min - Verstappen verbetert zijn tijd en klimt naar de tweede plek. Het verschil met Leclerc is nu 0,316 seconden.

Nog 16 min - Over de boordradio van Verstappen is vooral gepiep te horen. De Nederlander werd tijdens zijn snelle ronde opgehouden door verkeer.

Nog 21 min - Lando Norris springt naar de derde plek! Het verschil met Pérez is 0,341 seconden.

Nog 27 min - Oei! Sainz verremt zich en zorgt zo voor een kortstondige gele vlag. Die set banden kan hij afschrijven.

Nog 28 min - Er lijkt een incident te zijn geweest tussen Carlos Sainz en Lance Stroll. Het wordt na de vrije training onderzocht. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Nog 31 min - Leclerc rijdt een razendsnel rondje. Met 1.12,885 is hij nu sneller dan iedereen. De coureurs van Red Bull komen er nog niet aan.

Nog 33 min - Lance Stroll lijkt zich te verremmen en schiet daardoor kort rechtdoor. Hij kan zijn weg zonder schade vervolgen.

Nog 39 min - Leclerc verbetert zijn eigen tijd: 1.13,434.

Nog 42 min - Verstappen is bezig aan een snelle ronde. Maar de Nederlander komt nog niet aan de tijd van Charles Leclerc. Het verschil tussen de twee is nu nog 0,038. Daarmee bevindt Verstappen zich nu tussen de twee Ferrari's.

Nog 47 min - Ondertussen hebben beide Ferrari's er een snelle ronde op zitten. Leclerc klokt de snelste tijd met 1.14,008. Achter hem volgt Sainz op 0,106 seconden.

Nog 48 min - Ook Verstappen is nu op de baan. Hij rijdt op de zachte band.

Nog 51 min - De Ferrari's zijn nu ook uit de pitsstraat gekomen.

Nog 53 min - Ricciardo is voor het eerst sinds zijn crash van gisteren weer op de baan. Hij klokt 1.16,232.

Nog 54 min - Latifi heeft de eerste tijd neergezet. Hij klokt 1.19,375 op de mediumband. Fernando Alonso gaat daar overheen met 1.15,809.

Nog 56 min - Het is nog rustig op de baan. De meeste coureurs staan nog in de pitsstraat.

Nog 60 min - We zijn gestart met de derde vrije training. Kevin Magnussen gaat gelijk de baan op.