Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog F1 | Verstappen als zesde door naar Q2 in kwalificatie GP Monaco

Nog 2 min (Q1) - Groen! Het wordt een race tegen de klok. De coureurs hebben nog twee minuten om hun tijd te verbeteren.

CODE ROOD - Er is niets ernstigs aan de hand. Tsunoda heeft de vangrail geraakt, waardoor deze licht beschadigd is. We gaan zo weer verder. Er staan nog twee minuten op de klok.

CODE ROOD - Wat is er gebeurd? De rode vlag wordt gezwaaid, maar het is onduidelijk wat er aan de hand is.

Nog 4 min (Q1) - Verstappen (derde) en Pérez (vierde) wanen zich veilig en komen naar binnen. De rest blijft buiten.

Nog 4 min (Q1) - Q1 is voor de topposities uiteraard nog niet belangrijk, maar Ferrari vuurt al wel een waarschuwingsschot af. Leclerc en Sainz zijn flink sneller dan beide Red Bull-coureurs.

Nog 6 min (Q1) - Fikse tijdsverbetering voor Charles Leclerc. De Monegask klokt 1.12,569 en is daarmee vier tienden rapper dan de Red Bull-coureurs. Sainz sluit op vier honderdsten aan op de tweede plek.

Nog 9 min (Q1) - Leclerc laat zien dat het nog flink sneller kan. Met 1.12,939 is de Monegask drie tienden rapper dan Pérez en Sainz. Verstappen staat vijfde.

Nog 11 min (Q1) - Snelste tijd Fernando Alonso. De baan wordt iedere ronde sneller.

Nog 12 min (Q1) - Leclerc komt nog niet aan de tijd van de Red Bull-coureurs. Met 1.14,892 staat hij slechts zevende.

Nog 13 min (Q1) - "Ik heb geen idee hoe het kan, maar ik heb nog minder grip dan eerst", meldt Russell over de boordradio.

Nog 13 min (Q1) - Verstappen scherpt de snelste tijd aan en is zeven honderdsten rapper dan zijn Mexicaanse teamgenoot.

Nog 14 min (Q1) - Sergio Pérez opent met de snelste tijd: 1.14,369.

Nog 16 min (Q1) - Verstappen gaat direct op pad met een verse set zachte banden.

Nog 17 min (Q1) - Druk, druk, druk. Met name in Q1 zal het voor de coureurs lastig worden om op dit korte circuit vrije ruimte te vinden.

Nog 18 min (Q1) - Groen! De kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco is onderweg.

FINISH - In de laatste minuten strijden Pérez en Leclerc om de eerste plek. Uiteindelijk is het Pérez die er met de snelste tijd vandoor gaat.

Nog 5 min - Dus toch! Pérez verbetert zijn tijd en stijgt daarmee naar de eerste plek. Is hij de enige die Leclerc wat weerstand kan bieden?

Nog 6 min - Leclerc lijkt de te kloppen man voor de kwalificatie later vanmiddag. Met 1.12,702 staat hij op de eerste plek. De coureurs van Red Bull lijken er niet aan te kunnen komen. Pérez komt wel dichtbij; hij volgt op 0,075 seconden van de Monegask.

Nog 8 min - Lance Stroll neemt iets te veel van de kerbs mee en vliegt de lucht in. Hij houdt zijn auto uit de muur, maar heeft wel schade aan zijn voorvleugel.

Nog 10 min - Snelste tijd Sergio Pérez! De Mexicaan, die al het hele weekend snel is in Monte Carlo, is met 1.12,777 een kleine tiende rapper dan nummer twee Carlos Sainz.

Nog 12 min - Verstappen laat weten dat hij "helemaal klaar is" met al het verkeer. "Als we er niet in slagen om een gat te vinden, kom ik liever naar binnen."

Nog 13 min - Verstappen verbetert zijn tijd en klimt naar de tweede plek. Het verschil met Leclerc is nu 0,316 seconden.

Nog 16 min - Over de boordradio van Verstappen is vooral gepiep te horen. De Nederlander werd tijdens zijn snelle ronde opgehouden door verkeer.

Nog 21 min - Lando Norris springt naar de derde plek! Het verschil met Pérez is 0,341 seconden.