Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liveblog F1 | Pérez voorlopig snelste in Monte Carlo, Verstappen derde achter Leclerc

Goedemiddag en welkom in dit liveblog op NU.nl. Wij (Iris Timmer en Patrick Moeke) houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen rond de Grand Prix van Monaco. Veel plezier!

Nog 31 min - Leclerc rijdt een razendsnel rondje. Met 1.12,885 is hij nu sneller dan iedereen. De coureurs van Red Bull komen er nog niet aan.

Nog 33 min - Lance Stroll lijkt zich te verremmen en schiet daardoor kort rechtdoor. Hij kan zijn weg zonder schade vervolgen.

Nog 39 min - Leclerc verbetert zijn eigen tijd: 1.13,434.

Nog 42 min - Verstappen is bezig aan een snelle ronde. Maar de Nederlander komt nog niet aan de tijd van Charles Leclerc. Het verschil tussen de twee is nu nog 0,038. Daarmee bevindt Verstappen zich nu tussen de twee Ferrari's.

Nog 47 min - Ondertussen hebben beide Ferrari's er een snelle ronde op zitten. Leclerc klokt de snelste tijd met 1.14,008. Achter hem volgt Sainz op 0,106 seconden.

Nog 48 min - Ook Verstappen is nu op de baan. Hij rijdt op de zachte band.

Nog 51 min - De Ferrari's zijn nu ook uit de pitstraat gekomen.

Nog 53 min - Ricciardo is voor het eerst sinds zijn crash van gisteren weer op de baan. Hij klokt 1.16,232.

Nog 54 min - Latifi heeft de eerste tijd neergezet. Hij klokt 1.19,375 op de mediumband. Fernando Alonso gaat daar overheen met 1.15,809.

Nog 56 min - Het is nog rustig op de baan. De meeste coureurs staan nog in de pitstraat.

Nog 60 min - We zijn gestart met de derde vrije training. Kevin Magnussen gaat gelijk de baan op.

Vandaag blijft het droog, maar morgen is er een reële kans op buien. Een update van Weerplaza: "Zaterdag is flink wat ruimte voor de zon in het prinsdom. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog. Bij weinig wind stijgt de temperatuur naar 27 graden. Zondag, laat het weerbeeld meer wolken zien. Er waait een matige zuidoostenwind en met een maximumtemperatuur van 23 graden wordt het een stuk minder warm dan afgelopen dagen."

"Tijdens de start van de race, om 15.00 uur, is het zo’n 23 graden. Het blijft vaak droog, maar in de regio rondom Monaco ontstaan in de loop van de dag buien. Ook tijdens de Grand Prix bestaat er een reële kans dat er buien in Monte Carlo gaan vallen."