Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Libanon verdeeld over zomertijd en wintertijd door beslissing minister

Door onze nieuwsredactie

In Libanon is de zomertijd officieel nog niet ingegaan, doordat minister Najib Mikati donderdag besloot dat de klok pas op 20 april een uur vooruit wordt gezet. Maar een groot deel van de bevolking gaat toch mee met de zomertijd, omdat ze het niet eens zijn met de minister.

Vooral de christenen in Libanon zijn het niet eens met de zomertijd die volgens de minister pas op 20 april ingaat. Hierdoor heeft het land nu twee verschillende tijden.

De invloedrijke Maronitische Kerk noemde de beslissing een verrassing. "Er is geen overleg gevoerd en er wordt geen rekening gehouden met internationale standaarden."

Daarom heeft de kerk besloten toch over te gaan op zomertijd, net als veel andere christelijke organisaties en twee belangrijke televisiezenders LBCI en MTV. "Libanon is geen eiland", reageerde LBCI.

Parlementslid Waddah Sadek was boos over de beslissing van de minister. "Dit is besloten zonder na te denken over de gevolgen en verwarring."

Zomertijd later ingaan vanwege ramadan

Officieel is het uitstellen van de zomertijd volgens de Libanese minister een administratieve procedure. Maar volgens veel mensen heeft hij het gedaan zodat het vasten tijdens de ramadan geen uur langer duurt.

Een sjiitisch parlementslid had de minister donderdag gevraagd om de klok later te verzetten vanwege de ramadan. Mikati zei toen nog dat dit niet mogelijk was, maar kwam daar later op dezelfde dag op terug.

Nationale telecomproviders hebben mensen gevraagd zelf de tijdsaanduiding op hun apparaten te wijzigen, omdat die mogelijk automatisch overgaan op zomertijd.

De nationale luchtvaartmaatschappij Middle East Airlines zei de lijn van Mikati te volgen, maar om voor vluchten en reizigers niet voor verwarring te zorgen toch de internationale tijdsaanduiding te gebruiken.