Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Levend schaap gevonden in kofferbak van auto met Duits kenteken

Door onze nieuwsredactie

Langs de A2 bij Boxtel is in de nacht van zaterdag op zondag een levend schaap in een kofferbak gevonden. Het dier bleek van een kinderboerderij in Eindhoven te zijn.

"Zoiets hebben we nog niet eerder meegemaakt", schrijft de dierenambulance Brabant Noord-Oost op Facebook. Een ambulanceteam werd in de nacht van zaterdag op zondag opgeroepen door de politie, nadat die bij een controle een schap in een kofferbak had aangetroffen.

Omdat het schaap een oormerk in haar oren heeft, kon snel achterhaald worden dat ze van een kinderboerderij in Eindhoven afkomstig is.

Het schaap is ongedeerd en is ondergebracht bij het Regionaal Dierenopvangcentrum Ravenstein omdat de beheerder van de kinderboerderij zondagochtend niet gelijk bereikbaar was, meldde de dierenambulance aan NU.nl.

Inmiddels is kinderboerderij Eigen Wijs in Eindhoven op de hoogte, meldt Omroep Brabant. Een medewerker van de boerderij vertelt aan de omroep dat ze vermoedt dat de dieven het schaap wilden slachten. "Waarom zou je zo'n dier anders meenemen? Niet om te knuffelen...". Het schaap gaat zondagmiddag terug naar haar eigen weide.

De politie onderzoekt hoe en waarom het schaap in de kofferbak terecht is gekomen.

Het ontvoerde schaap in de dierenambulace.Foto: Facebook/ Dierenambulance Brabant Noord-Oost

Lees meer over:

Politie Binnenland