Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leipzig van Xavi Simons en Bayern delen de punten in spectaculair duel

Door onze sportredactie

RB Leipzig en Bayern München hebben zaterdag in een open topper met 2-2 gelijkgespeeld in de Duitse Bundesliga. Leipzig kwam al snel met 2-0 voor, maar 'Der Rekordmeister' wist zich na rust nog terug te knokken tot 2-2.

In augustus won Leipzig de wedstrijd om de Duitse supercup al met overmacht van Bayern en voor rust was het spelbeeld niet veel anders dan toen. Oud-Vitesse-spits Loïs Openda was in het eerste bedrijf de uitblinker aan de kant van Leipzig.

Na twintig minuten werd de Belgische aanvaller diep gestuurd achter de defensie van Bayern en maakte hij oog in oog met doelman Sven Ulreich geen fout: 1-0. Verdediger Castello Lukeba maakte er zes minuten later uit een hoekschop van Openda zelfs 2-0 van.

Bayern knokte zich na rust terug in de wedstrijd. Bij een vrije trap van Leroy Sané belandde de bal op de elleboog van Leipzig-verdediger Benjamin Henrichs. Harry Kane benutte de gegeven strafschop: 2-1. Kort daarna tekende Leroy Sané op aangeven van Jamal Musiala voor de gelijkmaker.

Simons speelde de gehele wedstrijd. Bij Bayern München ontbrak verdediger Matthijs de Ligt nog altijd met een blessure. De verdediger is naar alle waarschijnlijkheid wel op tijd hersteld voor de interlands van het Nederlands elftal tegen tegen Griekenland en Frankrijk. Oud-Ajacied Noussair Mazraoui bleef de gehele wedstrijd op de bank.

Leverkusen wint weer en is koploper

Bayern moet de koppositie in de Bundesliga aan Bayer Leverkusen laten, wat eerder op de dag met Jeremie Frimpong in de basis won van het FSV Mainz 05 van Sepp van den Berg (0-3). Bij het eerste doelpunt speelden beide Nederlanders een hoofdrol. Van den Berg werkte een goede voorzet van Frimpong ongelukkig achter zijn eigen doelman.

Alejandro Grimaldo en Jonas Hofmann maakte de andere twee goals voor Leverkusen. De formatie van trainer Xabi Alonso heeft 16 punten; Bayern heeft door het gelijkspel 14 punten, net als Borussia Dortmund, dat vrijdag met 3-1 won van Hoffenheim.