Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leicester City degradeert zeven jaar na landstitel, ook Leeds United daalt af

Door onze sportredactie

Leicester City en Leeds United zijn zondag uit de Premier League gedegradeerd. Leicester daalt daarmee zeven jaar na het verrassende kampioenschap af naar het tweede niveau.

'The Foxes' wonnen dankzij doelpunten van Harvey Barnes en Wout Faes met 2-1 van West Ham United, maar dat bleek niet genoeg. Concurrent Everton won namelijk ook en hield de veilige zeventiende plek daarmee in handen.

Leicester City zorgde in 2016 voor een grote verrassing door onder manager Claudio Ranieri kampioen te worden en de Champions League in te gaan. In de jaren erna werd de club achtereenvolgens twaalfde, twee keer negende, tweemaal vijfde en achtste in de competitie.

Everton versloeg Bournemouth met 1-0 door een prachtige treffer van Abdoulaye Doucouré. 'The Toffees' spelen sinds 1992 onafgebroken in de Premier League en houden die reeks dus ternauwernood in stand. Vorig jaar ontsnapte Everton ook al.

Leeds United kon net als Leicester degradatie niet afwenden. De club van Nederlanders Pascal Struijk en Crysencio Summerville en voormalig Eredivisie-spelers Rasmus Kristensen, Maximilian Wöber en Luis Sinisterra ging mede door twee goals van Harry Kane met 1-4 onderuit tegen Tottenham Hotspur. Daardoor eindigde Leeds als voorlaatste.

Harry Kane viert een van zijn twee goals tegen Leeds United.Foto: Getty Images

Gakpo scoort, Ten Hag derde met United

Southampton, dat eerder al degradeerde, besloot het seizoen op eigen veld met een spectaculair 4-4-gelijkspel tegen Liverpool. Het ging van 0-2 naar 4-2, waarna Liverpool mede dankzij een goal van invaller Cody Gakpo toch nog een punt pakte. 'The Reds' wisten al dat ze vijfde zouden worden.

Erik ten Hag en Manchester United stelden de derde plaats veilig met een 2-1-overwinning op Fulham. De bezoekers kwamen via oud-Ajacied Kenny Tete op 0-1, waarna Jadon Sancho en Bruno Fernandes voor een zege van United zorgden. Champions League-voetbal was al zeker voor de ploeg van Ten Hag.

Kampioen Manchester City ging met een gedevalueerd elftal - onder anderen Erling Haaland en Kevin De Bruyne bleven aan de kant - met 1-0 onderuit bij Brentford. Arsenal veegde de vloer aan met Wolverhampton Wanderers: 5-0. Granit Xhaka scoorde twee keer.

Chelsea besloot een zeer teleurstellend seizoen als twaalfde. De ploeg van interim-manager Frank Lampard speelde thuis met 1-1 gelijk tegen nummer vier Newcastle United.

Het doelpunt van Cody Gakpo in beeld.Foto: Getty Images