Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leden Twitter Blue in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland kunnen tweets aanpassen

Twitteraars in Canada, Australië en Nieuw-Zeeland met abonneedienst Twitter Blue kunnen vanaf nu hun tweets na plaatsing aanpassen. Dat maakte de berichtendienst maandag bekend. Binnenkort moet de functie ook in de Verenigde Staten beschikbaar komen, maar wanneer is nog niet duidelijk.

Door onze nieuwsredactie

Begin september liet Twitter weten het aanpassen van tweets te testen. Er gingen al langer geruchten dat het bedrijf aan die functie zou werken.

Tikfouten of ongelukkige formuleringen kunnen met de nieuwe functie binnen een half uur na publicatie van een tweet aangepast worden, schreef het techbedrijf bij de aankondiging op zijn eigen blog.

Critici van het aanpassen van tweets zijn bang dat gebruikers de inhoud van hun berichten volledig zouden veranderen en daarmee mensen 'in de val zouden kunnen lokken'. Die zouden dan ineens positief reageren op zaken waar ze niet achter staan.

Dat zou inderdaad kunnen, maar Twitter zet het erbij als een tweet is aangepast. Ook is de geschiedenis van alle versies van het bericht in te zien.

Lees meer over:

Twitter Tech