Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Leclerc ook in tweede training Monaco de snelste, Verstappen klokt vierde tijd

Charles Leclerc was vrijdag tijdens de tweede vrije training in Monaco wederom de snelste. De Monegask, die in de eerste training ook al de beste tijd reed, bleef zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz nipt voor. Max Verstappen reed net als eerder op de dag de vierde rondetijd.

Leclerc klokte een 1.12,656 op het stratencircuit in Monte Carlo, een tijd die hij reed op de softbanden. Daar kwamen de beide Red Bull-coureurs niet bij in de buurt. Verstappen gaf 0,447 seconde toe op de Ferrari-coureur. Sergio Pérez kwam iets dichter in de buurt. De Mexicaan was 0,379 seconde langzamer dan Leclerc.

Sainz kon zijn teamgenoot wel aardig bijhouden. De Spanjaard was slechts 0,044 seconde langzamer dan de thuisfavoriet.

Lando Norris was net als in de eerste vrije training vijfde. De McLaren-coureur klokte een 1.13,294, waarmee hij ruim een tiende sneller was dan George Russell in de Mercedes.

Bij Mercedes was er hoop dat het team goed voor de dag zou komen in Monaco, maar daarvan is vooralsnog geen sprake. Lewis Hamilton kwam niet verder dan de twaalfde tijd, op 1,6 seconde van Leclerc.

Crash voor Ricciardo op ongelukkig moment

De enige rode vlag van de sessie kwam op naam van Daniel Ricciardo. De Australiër schoot hard van de baan in de zwembad-sectie en kwam met zijn McLaren in de beschermende kussens terecht.

Het was een ongelukkig moment voor Ricciardo om een crash te hebben. Teambaas Zak Brown sprak eerder deze week openlijk uit dat hij meer verwacht van de voormalige winnaar in Monaco.

Ricciardo was niet de enige die het moeilijk had op dat punt van het circuit. Sebastian Vettel verloor daar ook bijna de controle over zijn Aston Martin, maar hield zijn auto knap uit de vangrails.