Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Last van puistjes op je voorhoofd? Dít betekent het

Puistjes op je voorhoofd

Misschien herken je het wel: hoe goed je je huid ook verzorgd, toch blijven die vervelende puistjes terugkomen op je voorhoofd. Heb jij hier vaak last van? Dit betekent het als je vaak last hebt van puistjes op je voorhoofd en dit kun je ertegen doen. 

In de oude Chinese geneeskunde werd gebruik gemaakt van face mapping. Dat houdt in dat de verschillende zones van je huid waar onzuiverheden voorkomen iets vertellen over je algehele gezondheid. 

Darmgezondheid en stress

De Oosterse theorie vertelt dat het voorhoofd in verbinding staat met het spijsverteringssysteem en het zenuwstelsel. Heb je dus veel last van puistjes op je voorhoofd? Dan kan dat dus in verband staan met je darmen. Maar ook stress kan een factor zijn. Het is daarom belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, voldoende rust te nemen en een teveel aan suikers te vermijden. 

Hormonale veranderingen

Naast deze Oosterse theorie zijn er meer factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van puistjes op je voorhoofd. Zo kunnen bijvoorbeeld hormonale veranderingen een rol spelen. Die zorgen voor een verhoogde talgproductie, waardoor de poriën verstopt raken en gaan ontsteken.

Verkeerde huidverzorging

Het kan ook zijn dat je je huid niet goed of verkeerd verzorgd. Denk bijvoorbeeld aan het te veel en te vaak reinigen van de huid of aan bepaalde cosmetica. Maak gebruik van milde producten zonder parfum en alcohol. 

Haarproducten

Niet alleen de producten die je op je gezicht smeert zijn van invloed op je huid, maar ook je haarproducten kunnen zorgen voor puistjes op je voorhoofd. Denk bijvoorbeeld aan shampoos, conditioners en stylingproducten. Wissel eens naar mildere producten om te bekijken of de puistjes verminderen of verdwijnen en let op dat het niet op je voorhoofd terecht komt. 

Zweet

Zweet je vaak op je voorhoofd? Dat kan ook een reden zijn voor het ontstaan van puistjes. Ook vieze kussenslopen kunnen een boosdoener zijn. Olie en zweet van de huid kunnen zich ophopen in de sloop, dus het is belangrijk om die regelmatig te wassen. 

Genetische aanleg

Helaas hebben sommige mensen genetische aanleg voor acne, waardoor ze gevoeliger zijn voor puistjes op bepaalde plekken. 

Dit kun je doen tegen puistjes op je voorhoofd

Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen tegen de puistjes op je voorhoofd. We nemen ze met je door.

Reinig de huid
Maak je huid een of twee keer per dag schoon met een milde reiniger. 

Gebruik een benzoylperoxide gel of crème
Benzoylperoxide is een middel dat vaak goed werkt tegen acne. Het is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. 

Niet uitknijpen
Knijp de puistjes nooit uit, want dan maak je het vaak alleen maar erger en kunnen er vervelende littekens ontstaan.

Drink voldoende water
Door voldoende water te drinken krijgen je talgklieren niet het signaal dat ze extra talg moeten aanmaken om de huid zacht en flexibel te houden. Hierdoor voorkom je dat poriën verstopt raken door een overproductie van talg.

Bron: sararosalie.nl, Drs. Leenarts Dermatoloog, NSMBL
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.