Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Lang juichte met 'hartje' naar fan op tribune: 'Was haar niet vergeten'

Door onze sportredactie

Noa Lang juichte na zijn doelpunt zaterdag tegen FC Volendam richting een fan op de tribune, die daar voor de wedstrijd om gevraagd had. De Oranje-international maakte in het Eredivisie-duel (3-1) in het Philips Stadion na twaalf minuten met een snoeihard schot de 1-0.

Toen Lang zaterdag voor de wedstrijd arriveerde bij het stadion vroeg een jonge fan of hij 'een hartje' wilde maken als hij zou scoren, zo blijkt uit beelden van ESPN. Lang scoorde en maakte vervolgens daadwerkelijk het gebaar van een hartje met zijn handen.

"Ik ken haar, ze is bijna elke dag op het trainingscomplex. En ze is altijd erg aardig", vertelde Lang na de overwinning tegen Volendam. "En ik was haar niet vergeten toen ik scoorde." Glimlachend: "Ik hoop dat ik nu volgende keer weer mag juichen op mijn eigen manier."

Het doelpunt van Lang was om meer redenen bijzonder. De aanvaller schoot zo hard dat Volendam-doelman Mio Backhaus zich geen raad wist.

"De bal ging recht op de de keeper af, maar die trok zijn armen in. Ik weet ook niet waarom hij dat deed. Het leek bijna of hij de bal wilde koppen. Het schot was wel hard, ja. Op zo'n plek wil je de bal er ook gewoon inrammen," reageerde Lang.

Belofte maakt schuld, toch Noa? 😉 pic.twitter.com/4FfwN5iIfG

— ESPN NL (@ESPNnl) September 30, 2023

'We hebben iets recht te zetten'

Het doelpunt van Lang leek de opmaat tot weer een doelpuntrijke wedstrijd van PSV, maar met 3-1 viel de uitslag uiteindelijk mee. Lang speelde ook niet zijn beste wedstrijd sinds hij afgelopen zomer overkwam van Club Brugge.

"Ik was wat vermoeider, heb de laatste weken veel wedstrijden gespeeld. Maar dinsdag moeten we wel weer volle bak."

PSV speelt dinsdag om 21.00 uur thuis tegen Sevilla de tweede wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. De ploeg van trainer Peter Bosz begon met een 4-0-nederlaag tegen Arsenal. "We hebben iets recht te zetten", vindt Lang. ""We willen overwinteren in de Champions League en dus moeten we thuis winnen van Sevilla."

Eredivisie-speelronde 7

Lees meer over:

PSV Eredivisie Voetbal Noa Lang