Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Krassen in je houten tafel? Met deze tip werk je ze weg

Krassen in je houten tafel? Met deze tip werk je ze weg

Een houten tafel ziet er prachtig uit, maar vaak zijn ze ook gevoelig voor krassen. Veel krassen zijn helaas niet te voorkomen, maar gelukkig zijn er manieren om de krassen uit het hout te halen. 

In dit artikel nemen we een aantal handige en simpele tips met je door, zodat je tafel er weer als nieuw uit zal zien. 

Wrijf een walnoot over de tafel

Dé tip om krassen uit een houten tafel te krijgen is het gebruik van een gepelde walnoot. Breek het nootje in stukjes en wrijf met de stukjes over de krassen. Er komt dan een laagje olie uit de noot op de tafel te liggen. Wrijf vervolgens met een draaiende beweging met een droge doek over de krassen. Hierdoor trekt de olie in de krassen, waardoor ze na het drogen van de olie (bijna) niet meer te zien zijn. En extra fijn: door de olie uit de walnoot gaat de tafel mooi glimmen. 

De tafel schuren

Zijn de krassen in je houten tafel dieper en werkt de eerste tip niet? Dan kan het helpen om de krassen weg te schuren. Houd er wel rekening mee dat je dit niet te vaak kunt doen, omdat het tafelblad dan te dun wordt. Ga je aan de slag met schuren? Gebruik dan schuurpapier met een dikke korrel, ga er nogmaals overheen met schuurpapier met een lichte korrel en werk het af met olie. Het tafelblad zal er weer zo goed als nieuw uit komen te zien. 

Lees ook: Wil je een houten vloer lakken? Zo doe je dat

Koffiedik

Dat koffiedik ontzettend handig is voor veel huishoudelijke klusjes, schreven we eerder al in dit artikel. Maar koffiedik blijkt ook nog eens ontzettend handig te zijn om krassen mee uit een tafelblad te krijgen. Maak koffiedik vochtig met water of lijnzaadolie en wrijf het over de tafel. Hierdoor wordt de tafel niet alleen helderder, maar vul je ook kleine gaatjes en krassen op. Na het intrekken kun je het overtollige koffiedik wegvegen met een doek of zachte borstel. 

Azijn en olijfolie

Naast walnoten, schuren en koffiedik kun je ook azijn en olijfolie gebruiken om krassen uit je tafel te krijgen. Meng een kwart kopje witte azijn met een vol kopje olijfolie. Zo creëer je een handig schoonmaakmiddel dat krassen in hout opvult. Verder laat dit goedje je tafel weer stralen.

Vriendin’s favoriet

Met de wonderspons heb je geen schoonmaakmiddel meer nodig. Deze magic sponge verwijdert met alleen wat water diverse soorten vlekken en strepen van allerlei materialen zoals muren, vloeren, deuren en tafels. Tevens is de wonderspons ideaal om zeep en kalkresten te verwijderen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: woodfarm.nl, Radar
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.