Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kökçü verlaat jeugdliefde Feyenoord voor recordbedrag en tekent bij Benfica

Door onze sportredactie

Orkun Kökçü vertrekt voor een recordbedrag bij Feyenoord. De 22-jarige middenvelder tekent een contract voor vijf jaar bij Benfica, zo meldt de Portugese club. De Portugezen betalen minimaal 30 miljoen euro voor Kökçü, een recordbedrag voor een uitgaande speler bij Feyenoord.

Niet eerder leverde een speler van Feyenoord zoveel op. De duurste uitgaande transfer van de Rotterdammers was Luis Sinisterra, die in 2022 voor 25 miljoen euro de overstap maakte naar Leeds United.

Het vertrek van Kökçü komt niet als verrassing. De spelverdeler werd sinds januari in verband gebracht met de Portugese landskampioen. Hij stond daarnaast naar verluidt ook in de belangstelling van verschillende Premier League-clubs.

Benfica ziet in de Feyenoorder de opvolger van Enzo Fernández, die in de winter voor 121 miljoen euro naar Chelsea vertrok. Kökçü wordt bij de Portugese topclub herenigd met Fredrik Aursnes, die in 2022 voor 15 miljoen naar Benfica ging.

Kökçü groeide deze jaargang uit tot de uitblinker van landskampioen Feyenoord. Hij was van grote waarde met acht goals en drie assists in 32 Eredivisie-duels. De aanvoerder had gedurende het kampioensjaar een goede band met trainer Arne Slot en zette grote stappen op fysiek gebied, waardoor hij veel wedstrijden kon volmaken.

Duurste uitgaande Feyenoord-transfers

Van jeugdspeler naar vaste waarde

De uitblinker van Rotterdam-Zuid begon zijn carrière in de jeugd van Olympia Haarlem, waarna hij bij de IJVV Stormvogels werd gescout door FC Groningen. Na drie jaar in de jeugdopleiding van Groningen stapte Kökçü in 2014 over naar de jeugd van Feyenoord.

Kökçü maakte op 27 september 2018 zijn debuut voor Feyenoord. In het KNVB-bekerduel met VV Gemert was hij direct trefzeker. Vier maanden later debuteerde de middenvelder met een uitstekende invalbeurt in de Eredivisie. Dankzij een assist en doelpunt van toenmalige tiener wonnen de Rotterdammers met 4-1 van FC Emmen.

In totaal speelde Kökçü 175 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 32 keer trefzeker was en 27 assists verzorgde. De Haarlemmer won in 2019 met Feyenoord de Johan Cruijff Schaal en werd afgelopen seizoen landskampioen. Vorig jaar stond Kökçü met Feyenoord in Conference League-finale, waarin met 1-0 werd verloren van AS Roma.