Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kökcü maakt overstap van Feyenoord naar Benfica, mogelijk voor een recordbedrag

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Transfer Orkun Kökcü was als aanvoerder en spelverdeler het afgelopen seizoen een van de belangrijkste spelers van landskampioen Feyenoord. De transfer levert de Rotterdammers minimaal 25 miljoen euro op.

Orkun Kökcü maakt definitief de overstap van Feyenoord naar Benfica. Dat hebben beide clubs zaterdag bekendgemaakt, nadat de transfer al een aantal dagen in de lucht hing. Feyenoord verdient in eerste instantie 25 miljoen euro aan de transfer, inclusief bonussen kan dat bedrag oplopen tot 30 miljoen euro. Kökcü tekent een contract voor vijf seizoenen bij de landskampioen van Portugal.

Kökcü, die in totaal 173 wedstrijden speelde voor Feyenoord, was het afgelopen seizoen als aanvoerder en spelverdeler een van de belangrijkste spelers van Feyenoord, dat dit jaar voor de zestiende keer landskampioen werd. De 22-jarige middenvelder, afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord, heeft inmiddels ook 20 interlands gespeeld voor Turkije. In Portugal wordt hij gezien als de opvolger van Enzo Fernandez, die afgelopen winter van Benfica naar Chelsea ging.

Bij Benfica wordt Kökcü opnieuw teamgenoot van Fredrik Aursnes, die vorig jaar al van Feyenoord naar de Portugezen overstapte. Daarnaast wordt hij onderdeel van de ploeg van Roger Schmidt, die van 2020 tot en met 2022 hoofdtrainer was van PSV. Ook oud-Ajacied David Neres speelt voor Benfica.

Ontvangt Feyenoord daadwerkelijk (een deel van) de afgesproken bonussen, dan betekent de overstap van Kökcü naar Benfica een recordtransfer voor Feyenoord. Nu nog is het transferbedrag even hoog als dat voor Luis Sinisterra. De Colombiaanse aanvaller vertrok vorig seizoen voor 25 miljoen euro naar Leeds United.