Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

KNVB vindt het gevaarlijk om regels rond staken van duels nu aan te passen

Door onze sportredactie

De KNVB gaat de regels rond het staken van wedstrijden niet aanpassen. Na de gestaakte Klassieker Ajax-Feyenoord werd de roep om verandering groter, maar de voetbalbond is tevreden over de huidige reglementen.

"Ik vind het heel gevaarlijk om de maatregelen nu aan te passen, omdat ze wel degelijk effect hebben sinds ze zijn ingevoerd", zei directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen donderdag tijdens een congres in Zeist.

"Ik heb het dan over die specifieke maatregel rond het gooien van voorwerpen op het veld of het veld betreden. Er zijn vijfhonderd wedstrijden geweest sinds die maatregelen gelden en er zijn er uiteindelijk vijf definitief gestaakt."

Volgens Van Leeuwen heeft de bond best veel vat op het probleem. "Het is gevaarlijk om dat nu los te laten en het is ook heel gevaarlijk om onderscheid proberen te maken tussen het gooien met vreugdebier of iets anders. Hoe ga je dat beoordelen en hoe krijg je daar dan een duidelijke lijn in? Dat heb je wel nodig."

De KNVB ziet op dit moment geen reden om iets te veranderen aan de regels. "Vooral omdat we zien dat er veel minder gegooid wordt. Daar wilden we van af", zei Van Leeuwen.

Directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen.Foto: ANP

Feyenoord-coach Slot sprak over competitievervalsing

Feyenoord-coach Arne Slot sprak zondag na de gestaakte Klassieker van competitievervalsing. "Ajax had donderdag gespeeld en wij dinsdag. Zij kwamen fysiek nu sowieso in hun minste fase. Dus competitievervalsing is het sowieso. Nu is het de vraag wat de KNVB gaat doen om die vervalsing tot een minimum te beperken."

De Klassieker werd zondag gestaakt nadat Ajax-fans twee keer vuurwerk op het veld hadden gegooid. De KNVB had voor het restant van de wedstrijd drie opties. Het duel kon bij een stand van 0-3 worden uitgespeeld, Feyenoord kon als winnaar worden uitgeroepen óf de wedstrijd moest helemaal opnieuw worden gespeeld. De KNVB koos voor de eerste optie.

De Klassieker werd woensdag zonder publiek bij een 0-3-tussenstand hervat. Feyenoord won uiteindelijk met 0-4. Spits Santiago Giménez verzorgde in een leeg stadion het slotakkoord.

Lees meer over:

KNVB Eredivisie Supportersgeweld Voetbal Keuken Kampioen Divisie