Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Kim Kardashian krijgt boete van ruim 1,2 miljoen dollar voor cryptoreclame

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Sociale media De 41-jarige Amerikaanse moet een boete betalen voor het plaatsen van een Instagram-post waarin ze een cryptomunt aanbeveelt. Hoeveel ze met de foto verdiende en dat het om reclame ging, heeft ze niet gedeeld met haar 331 miljoen volgers. Dat moet wel.

Reality-tv-ster Kim Kardashian heeft een schikking van 1,26 miljoen dollar (1,28 miljoen euro) getroffen met de Amerikaanse toezichthouder voor de beurshandel. Ze betaalt de boete voor het maken van reclame voor cryptomunt EMAX op sociale media. Dat laat de Securities and Exchange Commission (SEC) maandag weten in een persbericht. Volgens de toezichthouder heeft de Amerikaanse niet vermeld dat ze voor het plaatsen van de Instagram-post 250 duizend euro betaald kreeg door het cryptobedrijf. Dit is verboden in Amerika.

Op haar Instagram-kanaal (331 miljoen volgers) deelde de 41-jarige mediapersoonlijkheid een link naar de website van EthereumMax met daarbij instructies voor het kopen van de cryptomunt. Voorzitter van de beurswaakhond, Gary Gensler, zegt in een verklaring dat mensen die een crypo-munt aanprijzen niet alleen moeten laten weten dat ze daarvoor betaald worden, maar ook hoeveel ze betaald krijgen, van wie en onder welke voorwaarden.

Volgens Gensler moet de zaak beroemdheden eraan herinneren dat „de wet hen verplicht te vermelden wanneer en hoeveel ze betaald krijgen voor het maken van reclame”. Kardashian bekent noch ontkent de aantijgingen, maar gaat akkoord met de boete. Ook zal ze de komende drie jaar geen reclame voor cryptomunten maken.