Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jumbo-Visma en Quick-Step praten tóch over fusie, Lefevere verwacht snel nieuws

Door onze sportredactie

Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step praten toch over een mogelijke fusie. Ploegbaas Patrick Lefevere van Soudal Quick-Step ontkende dat onlangs nog in een uitgelekte mail, maar heeft zaterdag in een column bevestigd dat er wordt gesproken.

Lefevere schrijft in zijn column voor Het Laatste Nieuws dat topmannen van beide ploegen voor de Tour de France al met elkaar hebben gepraat. Later schoof hij zelf ook aan bij de gesprekken, net als zijn collega Richard Plugge van Jumbo-Visma.

"Daarna is er wat tijd overheen gegaan. Ik heb Quick-Step en Soudal erbij betrokken, Richard is bij Visma langsgegaan. Op een bepaald moment is er een intentieverklaring getekend om samen te gaan", schrijft Lefevere.

De 68-jarige Belg vindt dat het voor alle partijen van belang is dat er snel duidelijkheid is en verwacht dat na dit weekend. "Dit mag geen drie dagen meer blijven duren. Maandag zou er al veel meer duidelijkheid moeten zijn."

'Jumbo-Visma heeft met Evenepoel gepraat'

Soudal Quick-Step had als groot doel om met Remco Evenepoel te Tour te winnen en wil de toprenner overtuigen van een fusie. "Het is uiteraard de bedoeling dat hij aan boord blijft", aldus Lefevere. "Ik heb de mensen van Jumbo-Visma gevraagd met hem te praten, wat ondertussen ook is gebeurd."

Er is verder nog veel onduidelijk over een mogelijke samenwerking tussen Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step. Zo is het maar de vraag wat er bij een fusie met alle renners en het personeel van beide ploegen gaat gebeuren.

Daarnaast moeten de sponsoren het met elkaar eens worden. Dat kan een lastig verhaal worden als Jumbo-Visma - dat Jumbo per 1 januari ziet afzwaaien - met Amazon in zee gaat. Daar verschenen deze week geruchten over. "Dat kan een gamechanger zijn", aldus Lefevere.

Normaal gesproken moeten WorldTour-ploegen vóór 15 oktober hun gegevens indienen bij wielerbond UCI. In bijzondere gevallen kan daar wel van worden afgeweken.

Lees meer over:

Wielrennen Jumbo-Visma Deceuninck-Quick-Step