Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

‘John Heitinga blijft niet aan als trainer van Ajax’

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Voetbal Heitinga is de tweede in korte tijd die het veld ruimt bij Ajax: eerder deze week maakte algemeen directeur Edwin van der Sar bekend op te stappen.

John Heitinga vertrekt als trainer bij Ajax. Zijn tijdelijke trainersklus wordt door directeur voetbalzaken Sven Mislintat niet verlengd, meldt de club donderdag. De clubleiding wil Heitinga niet langer aanhouden omdat hij er niet in slaagde om Ajax naar de landstitel of de bekerwinst te loodsen. „Ajax moet nu een meer ervaren trainer voor de groep hebben.” Heitinga is de tweede in korte tijd die het veld ruimt bij Ajax: eerder deze week maakte algemeen directeur Edwin van der Sar bekend op te stappen.

De 39-jarige Heitinga stapte halverwege het seizoen in, als opvolger van de ontslagen trainer Alfred Schreuder. Hij aarzelde om op dit moeilijke moment in te stappen, als relatief onervaren trainer, maar zou zijn overgehaald door Van der Sar en chief sports officier Maurits Hendriks.

Aanvankelijk leek Heitinga Ajax uit een dal te trekken: de eerste zeven competitie- en bekerwedstrijden wonnen de Amsterdammers. Maar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vormde een kantelpunt, daarna ging het alleen maar bergafwaarts. Uiteindelijk werd Ajax derde in de Eredivisie en doen de Amsterdammers mee aan de voorrondes van de Europa League - al leek deelname aan de Conference League door het verlies tegen FC Twente ook even een realistisch scenario. Wie Heitinga gaat opvolgen, is nog niet bekend.

Lees ook dit profiel: John Heitinga is ‘kneiterhard’ als het moet, maar ‘flexibel’ waar het kan