Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Je moet het er vandaag van nemen, want de lente begint met herfstweer

Drukte op de Grote Markt in Breda (foto Henk Voermans).
Drukte op de Grote Markt in Breda (foto Henk Voermans).

Je moet het deze zaterdag echt even nemen van het mooie weer, zo benadrukt Wouter van Bernebeek van Weerplaza. De lente, die komende week officieel aanbreekt, begint namelijk met herfstweer.

"We hebben vrijdag al een heel mooie dag gehad", blikte Wouter zaterdagochtend terug in het radioprogramma 'Weekend!' op Omroep Brabant. "Toen werd het lokaal 19 graden. Ik denk dat we ook deze middag zo'n 18 graden halen, her en der in onze regio. Er staat daarbij heel weinig wind, dus het zal in de zon echt aangenaam zijn. Een heerlijke dag om eropuit te gaan of een terrasje te pakken als je de kans hebt."

"Zaterdagavond kan lokaal onweer voorkomen."

Richting de avond krijgen we wel met een paar buien te maken. "Die zullen met name zaterdagavond passeren. Daarbij kan lokaal ook onweer voorkomen. Dat heeft te maken met die wat hogere temperaturen. Zondag is het lenteweer echt een beetje verdwenen. De temperatuur gaat dan een stuk omlaag. Er staat dan ook duidelijk meer wind dan deze zaterdag, het zal dan echt een stuk kouder aanvoelen. Zondag moeten we het doen met 12 of 13 graden op zijn hoogst."

Dit geldt volgens de weerman van Weerplaza ook voor de nieuwe week. "Maandag en dinsdag blijft het wel overwegend droog, maar dan is er wel veel bewolking en dan wordt het maximaal een graad of 12."

"De zon krijgt het komende week echt moeilijk."

Vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid toe. "Dan gaat het dagelijks soms flink regenen. De zon krijgt het echt moeilijk. Overdag lijkt het dan met een graad of 12 en een stevige wind misschien wel meer op herfst."