Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jammer joh. Havermelk niet gezond genoeg voor lager belastingtarief

Dierenvriendjes over de zeik


De btw op groente en fruit kan met geen mogelijkheid omlaag, maar de belasting op alcoholvrije dranken verhogen is geen enkel probleem. Vanaf 1 januari 2024 betaalt u geen 9 maar 26 eurocent per liter aan verbruiksbelasting op uw cola, appelsap, siroop, alcoholvrij bier en... havermelk. Partij voor de Dieren natuurlijk over de zeik, omdat hun plantaardige alternatieven ook in prijs stijgen, terwijl de traditionele koeienmelk uitgezonderd is van deze maatregel. Boze Kamervragen volgden, maar VWS-stas Van Ooijen duwt de plantenknagers met hun gezondheidsclaims subiet terug in hun tiny house. "Ons voedingsbeleid is gebaseerd op de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. (...) Deze alternatieven hebben een andere voedingskundige samenstelling dan dierlijke zuiveldranken. De (lange termijn) gezondheidseffecten van plantaardige zuivelalternatieven zijn tot op heden onvoldoende onderzocht om hier uitspraken over te doen." Dat was weer smakelijk lachen om de vegahippies, maar ondertussen gaan we allemaal aanzienlijk meer betalen voor onze frisdranken. En dat is echt niet omdat de overheid zo begaan is met onze gezondheid, zo blijkt uit een quote eerder in de beantwoording. Hoewel de officiële overheidswebsite voornamelijk spreekt over het stimuleren van gezondere keuzes, zegt Van Ooijen gewoon waar het echt om draait. "Deze verhoging van de verbruiksbelasting is budgettair ingegeven, oftewel heeft als primair doel meer belastinginkomsten op te halen." Alles duurder en niets goedkoper: dit kabinetsbeleid is in ieder geval duidelijk. 

Het beroemde euroshopper bier komt ook gewoon uit de fabriek van Bavaria, doe er je voordeel mee. Water uit de kraan, bier en tenslotte heet water voor vrouwlief...

Melk? is van een koei.
Havermelk is iets voor mensen die een hekel hebben aan koeien.

Ook daarom BBB.

Dat gezeik altijd over korting. Typisch Nederlands socialisten geklaag. Gelukkig zijn we hier rechts en doen we daar niet aan mee.

Volgens de regels mag je zelf een koe in je eigen achtertuin hebben.. Dus een koe voor iedereen!

Geweldig; alles duurder maken, maar nooit goedkoper. Alles natuurlijk bedekt onder een kleffe saus van moreel gelul; dat ze het doen om mensen bewust te maken van ongezond gedrag…….. het is gewoon ordinair zakken vullen door de overheid, die we met recht zo de roverheid mogen noemen.

Heeft er nog iemand algemene belastingdruk verlagen in zijn programma staan?

Ze doen wel alle moeite BBB de absolute meerderheid te laten bereiken.
Zelfs vruchtensap de sigaar ,en dan geloven dat ze het voor onze gezondheid doen .

Net Een vandaag gezien. Supermarkten hebben de prijzen met gemiddeld 31 procent verhoogd. Ze zijn nu officieel zelf de aanjagers van de inflatie.

REAGEER OOK