Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Jack van Gelder: ‘Als de hoofdredactie had ingegrepen, hadden we hier niet over hoeven spreken’

Jack van Gelder schoof maandagavond weer aan als tafelheer bij HLF8. Van Gelder, een van de vaste gezichten van de SBS-talkshow, ontbrak afgelopen week aan de talkshowtafel na het Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport, waarin ook zijn naam wordt genoemd. „Ik moest het allemaal even verwerken”, verklaart Van Gelder aan het begin van de show.

Van Gelder geeft geen waardeoordeel over het tv-optreden van Tom Egbers, die vrijdag zijn verhaal in Khalid & Sophie deed over zijn rol bij de misstanden op de NOS-sportredactie.

Van die misstanden heeft Van Gelder zelf overigens nooit iets gemerkt. „Ik was nooit op de redactie”, zo verklaart hij. „Ik had niet eens een eigen bureau.” De presentator is van mening dat de misstanden voorkomen hadden kunnen. „Als de hoofdredactie ooit goed had ingegrepen, in de incidenten was gedoken en de klachten van de mensen serieus had genomen, dan hadden we hier helemaal niet over hoeven spreken.”

Twee meldingen

Van Gelder vertelde daags voordat het artikel van de Volkskrant verscheen in HLF8 al over de twee incidenten waar hij bij betrokken zou zijn. De eerste melding betrof een vrouwelijke collega die hem belde terwijl hij net in bad lag. Ze zou hem hebben gevraagd haar mentor te zijn, waarna hij haar zou hebben gevraagd bij hem te komen liggen. Hij zag dit als grap, maar heeft hier wel zijn excuses voor aangeboden.

De tweede melding ging erover dat Van Gelder een vrouwelijke collega heeft aangeduid met „hoer of andere bewoordingen”.

Lees ook: Wijven, wilskracht en waanzin: wil de echte man opstaan?